17.3.09
I söndags blev dett att pröva på något helt nytt. Jag gjorde egna chicken-nuggets/pinnar med ägg- och mandelmjölssmet. Blev lyckat resultat. Kommer absolut att göra det igen. Passar säkert bra med fick i strimlor också, så får man egna fiskpinnar. Älsklingen gjorde en god kryddblandning av krossad chili med salt. Blev dock inte så starkt som jag trodde det skulle bli. J trodde det skulle maka mandel så han gjorde eget med bara vanlig panering + kryddorna. Men det smakade INTE mandel.. :)
- En kycklingfile/ person
- Ägg
- Mandelmjöl
- Torkad chili
- Vitlökspulver
- Flingsalt
- Salt (herbamare)
- Olja/smör
Sås:
- Grekisk yoghurt
- Citron saft
- Vitlök
- Salt (herbamare)
Stöt torkad chili tillsammans med lite flingsalt i en mortal. Blanda det med ägg och malda mandlar tills du för en tjock smet. Kok ihåg att mjölet sväller efter en stund. Blanda i mera mandelmjöl om det behövs. Salta vid behov lite extra. Skär filérna i strimlor. Rör ner dem i smeten och låt dem dra en stund. Stek i rikligt med olja (eller smör om du vill det) så de friteras. Servera med såsen och tex. wokade grönsaker. GOTT!!
Subscribe to:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
låter jättesmarrigt det där ju! hur är det med kolhydraterna i mandelmjöl?
Kolla på påsen vad det står :)
Skicka en kommentar