17.3.09

Middags tips från i söndags

I söndags blev dett att pröva på något helt nytt. Jag gjorde egna chicken-nuggets/pinnar med ägg- och mandelmjölssmet. Blev lyckat resultat. Kommer absolut att göra det igen. Passar säkert bra med fick i strimlor också, så får man egna fiskpinnar. Älsklingen gjorde en god kryddblandning av krossad chili med salt. Blev dock inte så starkt som jag trodde det skulle bli. J trodde det skulle maka mandel så han gjorde eget med bara vanlig panering + kryddorna. Men det smakade INTE mandel.. :)


  • En kycklingfile/ person
  • Ägg
  • Mandelmjöl
  • Torkad chili
  • Vitlökspulver
  • Flingsalt
  • Salt (herbamare)
  • Olja/smör

Sås:

  • Grekisk yoghurt
  • Citron saft
  • Vitlök
  • Salt (herbamare)

Stöt torkad chili tillsammans med lite flingsalt i en mortal. Blanda det med ägg och malda mandlar tills du för en tjock smet. Kok ihåg att mjölet sväller efter en stund. Blanda i mera mandelmjöl om det behövs. Salta vid behov lite extra. Skär filérna i strimlor. Rör ner dem i smeten och låt dem dra en stund. Stek i rikligt med olja (eller smör om du vill det) så de friteras. Servera med såsen och tex. wokade grönsaker. GOTT!!




2 kommentarer:

Sandra sa...

låter jättesmarrigt det där ju! hur är det med kolhydraterna i mandelmjöl?

Daniela sa...

Kolla på påsen vad det står :)