22.4.09
För en vecka sedan gjorde jag egen kebab. Hittade köttfärs för 0,99€/400gr. Så jag slog till och köpte 2kg. Receptet hittade jag här. Det blev jätte gott! Till det gjorde jag en tomatsås och en vitlöksdressing. Serverade det hela med en liten sallad.
Blanda allt noga i en STOR skål/bunke. Bred ut en stor bit aluminiumfolie på en (djupare, det rinner en del vätska ur köttet)ugnsplåt. Ovanpå så formar du köttet till en stor "korv". Linda in köttet i folie men lämna ändarna öppna. Grädda i ugnen i 4h på 100gr. Skiva med hjälp av en vass osthyvel (som man böjt lite större) eller skiva med en vass kniv. Servera med allt det goda till.
Vitlöksdressing:
Blanda alla de 3 delarna av basen och riv i vitlök enligt smak (jag gillar starkt av vitlöken) och krydda.
- 2 kg köttfärs
- ½ dl krossad svartpeppar
- 2 msk salt
Blanda allt noga i en STOR skål/bunke. Bred ut en stor bit aluminiumfolie på en (djupare, det rinner en del vätska ur köttet)ugnsplåt. Ovanpå så formar du köttet till en stor "korv". Linda in köttet i folie men lämna ändarna öppna. Grädda i ugnen i 4h på 100gr. Skiva med hjälp av en vass osthyvel (som man böjt lite större) eller skiva med en vass kniv. Servera med allt det goda till.
Vitlöksdressing:
- 1 del gräddfil
- 1 del majo
- 1 del cf
- vitlök
- Herbamare
- Svartpeppar
Blanda alla de 3 delarna av basen och riv i vitlök enligt smak (jag gillar starkt av vitlöken) och krydda.
Subscribe to:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentarer:
Roligt att du tyckte om kebaben! Tomatsåsen verkar intressant, måste nog testa den nångång!
Skicka en kommentar