7.5.09

Som sagt, J höll på att städa i köket då jag kom hem. Direkt jag öppnade ytterdörren så möttas jag av en kraftig lukt av jäst. Jaha, tänkte jag, här är det någon som har drukit mjöden...
När jag kom längre in så såg jag J som torkade golv. En mjödflsaka hade jäst över så att korken hade flugit iväg, smällt sönder ett lysrör under ett köksskåp + skyddskåpan..
Just efter 1 maj så ville J göra mjöd. Vi hade helt glömt bort det detta år. Men mjöd är ju alltid gott. Så vi (eller rättare sagt J) köpte alla ingredienser som behövdes. När vi kom hem så började J att koka vatten och blanda allt som hörde till. Så också jästen. Snabb som han var och utan att läsa mängden så slängde han i en HEL påse torrjäst, det skulle vara 1/4tsk... Som tur märkte jag det innan han rörde om så han slevade bort största delen av jästen. Men tydligen så lämnade det kvar 10ggr för mycket iaf. NU är mjöden borta, den blev uthälld i slasken imorse...
Så till alla som gör (speciellt drycker) saker med jäst i. LÄS mängden!! ;)
Nå, vi fick vort golv torkat vilket det har behövts göras tidgare men inte blivit av. Dessutom så får vi vår matta tvättad lite tidiagre än vad vi tänkt. :)
Daniela

Natt 2/2

Nu sitter jag här och väntar på att klockan skall rusa iväg. Så att nästa "moment" i vakandet skall komma (ronda osv.). Tillsdess skall jag uppdatera lite här, såvida ingen ringer och behöver hjälp..

Jag skrev ju tidigare att jag eventuellt skulle sätta in några bilder här idag. Men så blev det inte. Var alltför trött idag. De stunderna jag satt vid datorn satt jag bara och stirrade och slösurfade.

Jag kom hem lite efter 7. Kära J höll på och städa kök...


*alarm*

Daniela

Min favorit krydda är lemondill, den hör till exotic garden´s kryddsortiment. Det som jag var lite irriterad med den var att den innehåller glutamat. Många andra kryddor i sortimentet innehåller även glutamat ( + några andra E-ämnen). Så tog jag mig till att skicka mail till dem här omdagen och frågade ifall det fanns en möjlighet för dem att skippa dessa E-ämnen (framförallt glutamat) i sina kryddor. Så igår (onsdag) fick jag svar. Jag blev så glad! De har för några år sedan haft diskussion med leverantören av kryddorna angående E-ämnen. Och de fick slutligen bort glutamat ur sitt sortiment. Så nu väntar jag bara på att de UTAN glutamat dyker upp i butikerna :)
Detta blev kanske lite råddigt nu men... Iaf så kommer jag att börja använda mig av mera kryddor därifrån än bara lemondill. Det finns ju inte så många kryddblandningar idag som är utan glutamat.
Daniela

Lite uppdatering

Nu har det igen gått en lite längre tid sedan jag uppdaterat min blogg. Just nu så sitter jag på mitt jobb (inhoppare/vikarie) och vakar. Så då kan man ju passa på at uppdatera lite. Hoppas ni finns kvar alla mina läsare. Jag uppdaterar nog, även om det ibland blir sällan.
Förra torsdagen så var det ju vappen. Då var jag och J till några vänner och firade. Trevligt sällskap och god mat. Det var andra gången vi grillade för säsongen. Bild kommer senare av den goda maten (typ kanske sedan idag/ikväll?) Det märks att jag och J blivit äldre. Vi är VÄLDIGT sällan ut nuförtiden (då menar jag krogen osv). Nu då vi skall "fira" olika helger så umgås vi oftast med vänner som har barn ;) Fast vi inte själva har barn ännu. Vi tycker det är så lungt och skönt att bara vara. Varför skall man behöva partaja för att ha kul?
1:a maj firades med att dra iväg med en gammal mc och vara med i den årliga mc-paraden i stan. Det har vi gjort nu flera 1:a majjar irad. En mycket trevlig tradition kan jag säga. Detta åt var vi också några hundra mc:n. Någon läsare som hört närmare antal? Efter det åkte vi till J´s föräldrars villa (sommarstuga kallas det forfarande i sverige ;) ) och där så åt vi årets första rökta abborrar. MUMS! Dem finns det också bild på. Som ev. kommer upp senare.
På lördagen jobbade jag från 7 till 13. Och på kvällen så åkte vi till E (vår gudson) och hans föräldrar + bror på kaffe. Där fuskade jag med att smaka av en helt fantastiskt god morotskaka. Men jag åt bara "en liten tugga". A, du kan detta med att baka du :)
Söndagen var en allmän slöar dag + yoga. Som vanligt, skönt med yoga.
I tisdags var jag och A på en loppisrunda. Jag fyndade ett alltför litet linne, 85c blev det (50% rabatt). Så att det är lite för litet gör inget. Jag skall ju gå ner 4kg till är det tänkt så ;)
Och nu sitter jag här och skriver på min blogg. Skall vaka 2 nätter nu irad. Sedan blir det helg = fira morsdag i 2 dagar. Och efter det blir det att vaka igen 2 nätter (mån-ons). Jag har 6 nätter inbokade denna månad, hittills. Det är nog välkommet med flera.. Bara jag hinner skriva skolarbeten där mellan så...
Nu skall jag kika runt lite här, se så att alla sover. Men jag kanske kommer med flera inlägg under natten. Beror på om jag kommer på något skoj att skriva om.
Daniela