27.2.09

Byte av telefon...

Jag är i stort behov av en ny telefon. Den jag har nu fick jag till julklapp -06. Så den har gjort sitt den nu. Gillar den men då dens funktioner har blivit några fler. Och då funktioner som jag INTE vill ha. T.ex. slänger den på av sig själv. Utan att jag ens rört den! Eller så försvinner ljudet när man pratar med folk. Lite småjobbigt, ibland.. Eller oftast. Näste vecka fyller jag, yey! Så då skall mina snälla föräldrar köpa en ny telefon som present. Men jag vet inte vilken modell jag vill ha. Inte ens vilket märke. Mina kära föräldrar hejar på Nokia. Så KANSKE det blir en sån. Får se. Beror på vad jag hittar för annat märke som är intressant. Jag vill ha en telefon som jag kan ringa med, skicka sms, (mms), som man kan ta OK bilder med, som det är bra musik-ljud i eftersom jag vill ha den som "mp3" spelare. Sedan ska den vara liten och kompakt också. Gärna rosa eller vit ;) Inte heller alltför dyr.. Den jag har nu så är denna modell:

Och jag vill inte ha en sån modell igen. Inte heller en "flip-lop" telefon... Har haft en sån tidigare.
Fast, man ska aldrig säga aldrig. Hittar jag en bra modell för övrigt som är det så kanske det inte gör något...

Sku vilja ha en touch screen telefon. Men då de är så attans dyra!

Har du något förslag? :)


26.2.09

Dagens middag

Idag gjorde jag lax till middag. Börjar bli längesedan det nu. Lax som är så gott! Gjorde lax i ugn med ett täcke av fetaost +lite CF och lime skal + lime saft. Till det hade jag kokt broccoli med smör.

  • Lax
  • Fetaost
  • CF
  • Lime
  • Herbamare (salt)

Sätt laxen i en ugnsfast form med skinnet upp. Sätt i ugnen i 175 grader. Ha laxen i ugnen tills skinnet lossnar. Under tiden mosa du fetaost och blandar med skal av en lime och saften ur den. Smaka av med lite salt. Kom ihåg att fisken drar i sig av saltet. Så geggan får smaka rätt salt. Klicka ut röran över laxen som du tagit bort skinnet av. Ställ tillbaks i ugnen tills ostgeggan fått färg. Ät med t.ex. kokt broccoli + smör.


Igår skulle jag göra parmesan panerade kycklingfiler. Men det blev inte till något. Osten kladda fast i stekpannan. Så jag slängde filerna i en ugnsform istället och på med mera riven parmesan. In i ugnen tills osten fått färg. Till det serverade jag en röra på gräddfil+ cf och kryddor (herbamare, chili, cayennepeppar) och en sallad.


Middags tips

Här kommer en liten bild av maten som vi hade här om dagen. Min kära J var via butiken och köpte något gått att laga. Så det blev nötbiffar som varfördigt marinerade i gräddsås och till det broccoli. Gott!

Stek biffarna. Häll på grädde och låt koka en stund. Klart! Servera med t.ex. kokt broccoli. Enkelt! :)

Jag, en hamster?

Börjar fundera ifall jag har en liten hamster som bor inne i mig eller. Eftersom jag är så otroligt duktig på att samla på mig massor med bilder av mat. Men jag orkar aldrig sätta ut dem direkt. Så nu ännu en gång blir det några inlägg med bara mat.

För övrigt har det inte hänt något spännande idag. Har så mycket jag borde få gjort. Men så otroligt svårt att komma igång. Det bor nog en liten lat-stövel i alla. Iaf i mig. En ganska så stor en..

Imorgon skall jag åka till stan och köpa present. Vår kära gudson fyllde 1år i måndags. Så vi ska på kalas på lördag. Lilla E blir stor :) Minns det som igår då vi blev faddrar. Tack J & M!!! :)

24.2.09

Usch! Har många saker jag skulle vilja göra idag. För det första så är det fettisdagen = pulka vid fiskarstranden och minttukakao i mängder (nej, det är inte LCHF), för det andra umgås med en kompis och för det tredje vill jag dra till stan och shoppa . Men inget av dessa blir det. För jag skall snällt stanna hemma med min morgonrock framför tv:n/datorn med en bunt näsdukar. Koka lite te mellan varven och kurerar mig med det. Vilken dag alltså! Solen skiner så fint därute så man blir ju riktigt deppad av att sanna inne. Sen ikväll skulle jag vilja fara på yoga också. Men nepp, blir inget av det heller. Missar både yogan ikväll + i söndags. Vill ju fara på det! Så skönt!


Kostdoktorn skriver idag om omelett i tetrapack. Det måste ju nog ta priset av hur lat en människa får vara. Att öppna detta tetrapack tar ju lika lång tid som att knäcka 2ägg och blanda med lite grädde. Eller? Okey.. 10 sekunder längre att knäcka äggen, kanske. Men så mycket av ditt liv kan du väl "offra" för att få en godare men framför allt en omelett utan extra E-ämnen. Det är ju inte ens riktig vitpeppar i tetran, utan vitpepparEXTRAKT.


Bild: Kostdoktorn

Men när jag jobbade på båt en sommar så hade dom detta. Men det var då i 5liters dunkar som man hällde upp i stora formar och in i ugnen. Lite annat i storkök där man kanske behöver 100 ägg för att göra äggröra. Minns inte heller att den skulle innehålla sådär mycket konstigheter. I den var det nog "vanliga" ingredienser som ägg, vitpppar, salt, grädde(pulver) och konserveringsämnen. Den smakade helt ok..


23.2.09

Hittade just en låt /video på youtube. En sån där video som har mycket känsla i sig och som man riktigt kan känna sig in i och känna andras känslor. Känslor av sorg och hur hjärtat skriker.. Plus att själva låten också är fin :)



Dagens middag

Idag gjorde jag maletköttbiffar till middag, smaksatta med aursaost.

  • 400gr köttfärs (nöt + gris)
  • 1 ägg
  • Grädde (tills det blir lagom tjockt)
  • Köttfärskryddor
  • Auraost (ädelost)
  • Grädde ( att koka i)
  • Smör


Blanda allt utom smöret och auraosten i en bunke. Stek biffar i rikligt med smör. Häll på grädde och låt koka en stund. Servera med lite sallad eller vad annat du vill ha till.



Dagens lunch

Idag gjorde jag en paj till lunch. Använde mig av detta recept som jag hade i ett tidigare inlägg. Men idag hade jag inte i någon skinka och heller ingen chevre ost. Men däremot hade jag i smulad auraost (ädelost). Till detta åt jag lite kalamata oliver. Mums! :)

På lördag testade jag då att göra chilichokadmousse. Den blev helt bra. Men smakade på tok för lite chili (det var några som ansåg att chili mängden skulle vara LITEN!!). Nästa gång så fördubblar jag mängden chili, om inte ännu mera. Jag hade i kanske 1/4-1/3 av en röd chili på 4dl vispad grädde. Enligt receptet jag fick skulle det vara ½ röd chili på 2 dl grädde. Så till detta får det nog vara en hel.

5 (stora) portioner:

  • 1 röd chili
  • 4dl grädde
  • 2 äggulor
  • 100-125gr mörk choklad (beroende på hur starkt du vill ha det)
  • Lite vaniljsocker (eller vaniljpulver om du har det)
  • Stevia (eller annat sötningsmedel)
Hacka chilin fint och koka den i en liten del av grädden. Låt svalna. Smält chokladen i vattenbad eller i en kastrull på SVAG värme (så att den inte bränns i kastrullen). Vispa resten av grädden.
Blanda i äggulorna i den vispade grädden. Häll i chiligrädden i "smeten". Häll i den smälta chokladen medan du rör om. Smaka av med vaniljsocker (vaniljpulver) och stevia. Portionera i skålar och ställ kallt några timmar.

Ni får heller ingen bild på detta..

På lördagen testade jag att använda mig av något "nytt". Nämligen röd curry pasta. Det har aldrig blivit av att testa den innan. Synd! För den var god! Stekte kyckling och gjorde en gräddsås med pastan i. Mums!

  • 1 kyckling file /person
  • Salt (herbamare)
  • Smör
  • Grädde
  • Röd curry pasta

Salta kyckling filerna och stek i rikligt med smör. Häll på grädde och låt koka ihop en stund. Blanda i av curry pastan enligt smak. Servera med en sallad.

De andra åt ris till detta.

Tyvärr får ni igen bild på det. Orkade inte dra fram kameran då vi hade gäster (svärmor + J´s syster + systerns sambo).

Under en tid har J lekt datanisse åt några bekanta med att fixa deras digiboxar. Som en del av "tacket" fick vi hjortkorv. Vi tog med dem till villan och grillade dem där.De var hur goda som helst! De var inte gjorda på enbart hjortkött utan också lite griskött. Annars skulle de ha blivit så torra. Har mera av dem i frysen så det blir nog att grilla mera av dem.


När vi kom till villan och hade fått den sisådär varm så började jag att laga mat. Det blev moussaka med tzatziki och till det grekisk sallad. Gott!!

  • 1 st aubergine
  • 1 st zucchini
  • 400 gr malet kött
  • Smör
  • Vitlök
  • 1 lök
  • ½ burk krossade tomater
  • Pizza krydda
  • Salt (herbamare)
  • Ost

Skiva auberginen och zucchinin. Salta dem lätt och rada ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Om man vill kan man olja dem lite också. Sätt i ugnen i 15-20 min på 200 grader. Under tiden så steker du köttet med massor med smör. Hacka lök och vitlök och stek det tillsammans med köttet. Häll på en ½ burk krossade tomater. Låt koka en stund. Krydda med pizza kryddor och salt. Kom ihåg att osten och grönsakerna också är salta. Varva köttfärssåsen och grönskerna i en ugnsfast form, börja och sluta med såsen. Strö över rikligt med ost. Gratinera i 175-200 grader tills osten fått färg.

Medan den är i ugnen så gör du en tzatziki.

  • Gurka
  • Salt
  • Grekisk yoghurt
  • Svart peppar

Riv gurkan och salta den. Låt stå en stund så att den vattnas ur. Krama ur vattnet ur gurkan och sätt i en skål. Fyll på med grekisk yoghurt till en passlig mängd. Krydda med svart peppar. Smaka av ifall det behövs mera salt.

Servera moussakan med tzatzikin och en grekisk sallad. NJUT!!



Räkor

Detta åt jag som lunch förra veckan. Minns inte vilken dag men. Men man kan ha det lika bra som kväll gott när man ser på tv.

Tina en hög med räkor och ät med aioli. MUMS! Vill man lyxa till det tar man ett glas vitt till också :)


Samlat lite

Nu har jag igen samlat på mig lite tips gällande LCHF-mat. Idag har jag också varit liiite halv flunsig. Ingen feber eller nått. Men en "flunsa känsla" i kroppen + trött och slö. Hoppas det inte bryter ut!! De ringde 2ggr från jobbet idag och frågade om jag kunde hoppa in. Men jag svarade att jag var sjuk. Onödigt att åka dit och yra på så att det säkert bryter ut. De ringer nog igen kan jag lova.

Nu skall jag uppdatera alla mat-tips. Alla får egna inlägg. Blir lättare att hitta dem via taggarna då...

Btw! Mitt mellanslag muppas på detta tangentbord. Det vill inte göra mellanrum där det borde vara.. Så om det saknas nån gång vet ni varför.


22.2.09

Slö och trött

Har känt mig slö och trött sedan vi kom hem idag. Så jag har helt enkelt inte råkat uppdatera bloggen med några recept/ middags tips. Men ni får dem imorron. Om jag nu inte råkar bli jätte sjuk över natten eller nått. Hoppas inte!! Vill inte bli sjuk! Har inte varit sjuk på hela vintern. Vanliga fall brukar jag snörvla mig genom hela vinter halvåret, typ.

Skall snart ta natt. Skall bara slösurfa lite först...

God natt!

I fredags klockan 14.00 plockade jag upp J vid hans jobb. Sedan körde vi ut till villan (sommarstuga kallas det i Sverige). Då vi kom dit var det ca. +1,4grader inomhus. BRR! Blev snabbt att börja värma. Mysigt med eld både i köksspisen och den öppnaspisen i vardagsrummet. Blev nog lite varmare med tiden. Tom. så att jag kunde slå på tv:n och se på let´s dance. Vi badade också bastu i helgen, 2 ggr :) Körde liiiite snöskoter. Skoj! J höll på med "projektet" på villan. J´s syster + sambo och svärmor kom dit igår. Så vi var ut på promenad m.m. Var ute i princip hela dagen. SKÖNT! Idag kom vi hem klockan 13. Mina kära föräldrar kom hit en sväng. De skall ti södern! Planet far typ NU! (16.45, om det far i tid) LYX! Jag vill också till varmare breddgrader! Lite kallt och blåsigt här nu tycker jag. Eller hur? Mysigt då det snöar men och är sol. Men inte lika mysigt när det snöstormar och piskar snö i ansiktet.

Idag har min hals + näsa påpekat att det KANSKE är en flunsa på G. Känner mig lite "tjock" i halsen + att det sticker i näsan.Får se vart det styr nu bara... Känner mig också lite "lätt"i huvudet ibland... Som om jag skriver råddigt kan jag skylla på det. Så idag blir/blev det ingen yoga.

Skall snart blogga om lite mat. Bl.a. chokladchilimoussen jag gjorde i lördags.

Försöker kika ut genom fönstret för att se om jag ser något plan lyfta, men nee. (vår lägenhet är nära flygfältet med bra utsikt)Antingen så åker det åt ett sådant håll så att jag inte ser det eller så har det ännu inte lyft (16.54) eller så är det så mulet såå jag inte ser... Eller.. nått annat.. Jag har kanske missat det. Sak samma. De kommer hem från värmen om 1v. När dom var hit idag var de som yra höns.. :P Iaf just för de skulle gå ut genom därren. Speciallt lillebror.