16.1.09

Finska tent! USCH!

Idag hade jag tent i finska. Usch! Jag vill också kunna det andra inhemska utantill! :( Men det är bara att kämpa vidare.. Och hoppas att man lyckas. Men kan ju inte misslyckas om man inte ens försöker..


Idag har jag bara ätit massa rester. Så de blir inga recepttips idag frän min sida. Men kanske någon annan blogg ger något bra tips inför helgen.

Nu ska jag snart se på Let´s Dance. Får se hur det går för alla och vem som åker ut.

Tji tjing! :)




15.1.09

Idag har jag inte känt för att blogga. Måste ha sådana dagar också. Har skrivit lite på en hemtent som skall lämnas in imorgon och så har jag lästa på finska tent. Skall skriva hemtenten klar imorgon efter finska tenten. Usch! Orkar inte med skola längre! Vill jobba heltid! Men, bara lite kvar nu. Lp + några kurser. Det tar sig sa pyromanen...

Dagens lunch:

En "korvbiff" (dvs, en stoor korvskiva) med aioli, sallad, cheddarost, liiiite senap och liiite ketchup (ajaj!!) och några körsbärstomater. Ser kanske inte så jee ut men de var gott :)




Middag blev kebab som vi hade i frysen + vitlökssmör och liite kebabdressing (AJJAJ!), fetaost och lite tomat. Ser heller inte så YES ut men gott.



(OBS! Det är assietter jag äter av... därav ser allt så "stort" ut på tallriken)


Till kvällsgott gjorde jag varm choklad. Koka lite mjölk med grädde. Sätt även i lite kakaopulver. Släng i en bit (10gr) mörk choklad (70%ig) och låt den smälta. Häll upp i en mugg och njut! Söta med stevia vid behov.

14.1.09

Dagens middag

Idag gjorde jag en malet kött"stuvning". Lämnade av gårdagens tomatsås + ostgegga i formen så jag tog tillvara det idag och blandade det med stekt malet kött.

- Maletkött (400gr)
- Smör
- Bacon (1 paket)
- Lök (även i geggan från igår)
- Vitlök (även i geggan från igår)
- Tomatkross (från igår)
- Passerade tomater (det var slut på tomatkrossen)
- Pizza kryddor (från geggan från igår)
- Riven ost ovanpå (plus det som fanns med från igår i geggan)

- Isbergssallad
- Paprika

Gårdagens kryddning + bacon gjord det passligt salt.


MUMS! :)


Dagens SENA lunch

Idag var jag med pappret till KELA som jag skrev om redan igår. For dit före 12. Var inte hungrig då så jag skippade lunchen tills vidare. Tog fram lite räkor som jag tänkte att jag skulle äta då jag kommer hem. När jag kom in till KELA var där MASSA folk. Jeee! Satt i 1h och väntade på min tur. OCh då hade säkert hälften av alla som hade en nummer före mig gått därifrån. Tänk om alla 29-38 hade varit där. Hade nog suttit där ännu då.. När jag kom hem var klockan över 1 och räkorna hade tinat så mycket att jag inte ides slänga dem i frysen igen. Blev att tillreda vitlöks och chilijätteräkor då. Hoppas jag äter nåt middag sen också. Då ja åt så sent som 13.30.

- Jätte räkor
- Vitlök, finhackad
- Chilipulver
- Olja
- Salt (Herbamare)

Servera med Aioli MUMS! :)



13.1.09

Kvälls gott

Ikväll kände jag för något gott medan jag tittar på Top Model. Så det blev att svänga ihop en gräddfilspannacotta med hallon.

Gräddfilspannacotta med hallon:

Ingredienser: 4pers.

  • 2 dl vispgrädde
  • Några droppar Stevia
  • 1 vaniljstång
  • 6 dl gräddfil
  • 3 gelatinblad
  • hallon

Blötlägg gelatinbladet. Dela på vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp grädde med vaniljfröna. Dra åt sidan och lägg i gelatinbladen. Blanda med gräddfil, söta med stevia och häll upp i portionkoppar och ställ kallt. Garnera med hallon




Dagens middag

Idag blev det ingen lunch. Blev så mätt av frukosten att jag höll mig till middagen. Idag blev det kyckling med tomatsås och ost.

Tomatsås:
-Fräs 1 lök och vitlök enligt smak i olja.
- Häll på en burk krossade tomater
- Låta koka ihop en aning
- Krydda med pizzakrydda och salt (Herbamare)

- Ta en kycklingfile /person
- Salta (Herbamare)
- Sätt i en ugnsfast form
- Häll på tomatsåsen
- Riv MASSOR med smakrik ost och strö över hela härligheten (Jag hade mustaleima (svart stämplad emmentaler) och parmesan)

- ca 175-200grader i 30min (tills osten fått färg)

Servera med isbergssallad. (sambon åt lite ris till) och NJUT!

NAMI!! Måst ta och göra det där igen sen någon dag :)


God morgon!

Igår blev det inget "god natt" inlägg. Men jag tror nog att ni har sovit lika gott iaf? :) Idag SKA jag skriva hemtent, MÅSTE skriva. Och så måste jag åka till KELA med ett studieintyg. Fick post från dem igår där det stod att dom inte hade fått nåt. Jaha, skolan skulle skicka direkt. Sådär blir det då x skall sända till y som skall sända till KELA. Papper försvinner! I detta fall var det MITT som försvann. Nå, var till skolan och fick ett nytt. Så idag skall det lämnas in. Igår vid KELA var det lååång köööö. Så, hoppas det är kortare idag. Men säkert för att det var måndag igår så var det lång kö.

Julen bor fortfarande på vår balkong. Men idag får den nog flytta ut. Det är ju tom. 20:e dag knut idag.

Dagens frukost: Ägg röra med ost på och några körsbärstomater.


Bild ska ni också få! Jeeej! Ser kanske inte sååå jätte roligt ut. Men gott :)



12.1.09

Hur tänker folk?!

Kom att tänka på en sak som jag såg idag. Var på väg till stan med bilen då jag lade märka till de som satt i bilen bakom mig. Vad är då så konstigt med dessa? JO! Hon som satt på passagerarens bilsäte hade en 2-3åring i famnen! Hur i herrans namn tänker folk när dom sitter i en bil med barn utan varken bilstol eller bilbälte?! Mamman(?) satt naturligtvis med bälte på sig medan den lilla flickan snurrade runt i hennes famn. Barn upp till 4år skall sitta i en barnbilstol som är godkänd och med ansiktet bakåt! Man blir ju bara så upprörd av dessa människor som inte sätter barns säkerhet först! Tänk om den som kör måste stanna snabbt?! Vad händer då? Skadar den lilla nacken? Strittar hon/han fram i rutan eller tom UT GENOM rutan.. Man vågar ju inte ens tänka tanken innan man blir rädd. Att folk inte kan tänka! Och det är ju inte den äldre som får lida om det skulle hända något, iofs. känslomässigt nog men, utan det är barnet som får ta stryk. Som inte ens själv kunnat ta ett beslut.

Lika (eller nästan iaf) upprörd blir jag då (båda) föräldrarna går och röker med sina barn i närheten (t.o.m. i famnen)! USCH!




Dagens middag

Idag fick jag inspiration av Fisken Sveas recept. Fast jag lade till även lite champinjoner och parika. Gott blev det iaf.!




Till efterrätt blev det 2 rutor Choklad, den med cacao nibs i.



Jeee! Idag har jag på mig mina jag-SKA-ha-på-dem-utan-att-dö-i-magen-jeans! :D Liite man är nöjd över att få på dem! Dom är nog en aaaaningen småa ännu. Men dom går på utan att jag får magknip till 1000. Så, lite till nu så sitter dom som handen i handsken.

Dagens frukost: 30/30/30 grekisk yoghurt, grädde, grynost(keso).

Jag gillar det här med att äta GOTT och gå ner i vikt ;)

11.1.09

God natt!

Nu blir det nog natt för mig och sambon. Han skall upp till jobbet imorgon och jag borde ta mig i kragen och göra skolarbete. Har finska tent på fredag, en hemtent att lämna in denna vecka + några hemtenter till som borde tittas över. Men det är den där motivationen som saknas.. Men inget att göra åt saken. Skol sakerna MÅSTE bli gjorda iaf..Om någon hittar motivation billigt till salu nån stans SÄG TILL ÅT MIG!! Jag köper!







Gonatt på er! Återkommer igen imorgon med något tråkigt inlägg..



Dagens middag

Det blir inte någon bild på någon middags mat idag. Åt den nämligen hos svärisarna så. Det blev 3 rätters (för min del 2).


Förrätt: Rökt stör med räkröra ovanpå salladsblad (de andra hade en brödkant under också).
Varmrätt (för min del): Rosmarin och vitlöks får med sallad och sås (med lite rödvin i) (De andra åt potatis, kokta morötter till också) MUMS! :)
(Efterrätt: julstjärnor)



Är den inte söt? ;)

Gammalt blir nytt

Idag bytte jag gardiner i köket. Bort med julen och dess tillbehör. Nu är den tiden förbi och nya saker på kommande. Hoppas det blir ett rikt år med många roliga händelser. Lite bättre än 2008 iaf. Gick loss med kameran i köket ikväll och här kommer några bilder.



Gardinerna är gamla lakan som farmor sytt och virkat en spets till. Det är sådana där gamla lakan som dom använde förr innan påslakan blev uppfunna. Duken är också från farmors, en linneduk. Och bordet är gammalt. Mina föräldrar använde det som sitt första bord då de började bo tillsammans. Vi skall nog skaffa nytt bara vi hittar något vi vill ha och som vi har råd med.






Spetsen på nära håll. Gillar detta mönster jätte mycket. Tänk att något så enkelt som ett par vita gamla lakan kan bli något så fint som gardiner :)


Gabriellas sång

Igår i körslaget sjöng team Hanna "Gabriellas sång". En av mina absoluta favorit sånger. Den är så mäktig och stark! Och så är ju filmen (Så som i himmelen) också så bra. Har sett den några gånger men skulle nog kunna ta och se den igen någon dag.






God morgon!

Ännu en natt jag sovit oroligt. Vad månne det bero på? Drömt underliga drömmar och vaknat 100ggr.

Nu har jag äntligen fått min bakgrund ändrad. Blev kanske inte den allra snyggaste. Men jag skall byta så fort jag hittar någon snyggare. Tycker om rosa.. MEN detta blev kanske lite i överkant. Nu är det bara att luska ut hur den förbaskade bilden skall börja synas där uppe med texten "TIGERNS HÖRNA" också.. Sedan börjar väl det se någorlunda ut...

Idag skall julen få flytta ut från oss. Julpyntet bort, julgranen plockas isär (jo vi har en plast, sambon är allergisk), bort med julgardinerna i köket och upp med allt "nytt" :-)


Sedan blir det årsstart för yogan också. Skall inviga min yogamatta sådär på riktigt då också. Bara prövat den lite här hemma än så länge. Fick den av tomten till julklapp. :)



Gonatt alla!

Nu skall denna tjej ta och natta. Har suttit hela dagen och bannats över bloggen. Och jag har inte kommit nån vart ännu... Allt bara jävlas med mig.. *sucka lessamt*. Nya tag imorgon med "nya" nerver. Sambon har redan gått och sova. Han orkade inte tjata på mig mera, "kom å sov nuuu!", "jaja, kommer nog!" ;-) Så, är väl bara att natta nu då. Hoppas jag sover bättre inatt än förra natten. Då sova ja oroligt hela natten och drömde underliga drömmar.


Gonatt!!