24.1.09

Saknar ni mig? ;)

Sitter hela helgen hos mina föräldrar så därför blir det lite dålig uppdatering här. Hoppas ni alla bloggläsare har det bra och att ni har en bra helg. Sköt om er!

22.1.09

Dagens middag

Idag blev det korv på menyn. Korv under ost med broccoli och aioli.

  • Korv, med liiite kolhydrater i! (kolla innehållet på förpackningen!)
  • Ost, riven
  • Broccoli
  • Aioli

Skär korven i bitar och placera dem i en ugnsform strö på massa riven ost. In i ugnen tills det får färg. Ca. 175-200 grader. Koka broccolin i liiiite vatten och salta enligt smak. Servera allt med en stoor klick aioli. Om man vill kan man sätta en klick smör på broccolin också så blir det ännu godare. Men jag glömde det idag...



Lämnade en del så de får bli frukost imorron bitti :-)

Bäst före...

I dagens vasablad kan man läsa om att vi finländare är dåliga att tolka "bäst före" och "sista användningsdag". Hur kräsen är du då det gäller datum på olika produkter. Jag älskar "bäst före" + gula/röda lappar = billigare pris. För då handlar jag som mest. Speciellt kött, grädde och yoghurt. Speciellt nu då man är fattig studerande.

Dessutom fick jag mitt kära studiestöd indraget nu. TACK KELA! ÄLSKAR ER SÅ S*T*NS MYCKET! Dom anser att jag har fått tillräckligt med studiestöd under min studietid.. Att jag inte har rätt till det mera. Eftersom enligt dem har jag redan använt upp mina antal studeimånader.. Bara för att jag gick 1år på röntgen... GAH!! Så nu blir det att handla ÄNNU mera röd-lappade produkter... Och följa med annonserna i dagstidningarna om billigare mat. Vilken TUR att jag har börjat äta mindre..


21.1.09

Men snälla..

Skriv lite kommentarer också! Börjar ju snart tro att det inte fungerar igen.. Eller skriv nått i min gästbok... :-( Har ju iaf runt 20-30 besökare /dag... Pliis? ;-)

Kvälls gott

Idag blev jag snål på pannacotta ÄNNU en gång! Tror jag har blivit "beroende" av feta och gräddiga saker ;-) Vilken TUR att jag får äta massa sånt gott då! :-)
J gjorde chokladkräm åt sig ikväll så då beslöt jag mig för att jaga recept på chokladpannacotta. Hittade nog några recept men gjorde mitt eget. Men det skulle ha fått vara mera gelatin i eller så skulle det fått vara en längre stund på balkongen. För nu blev det mera chokladkräm. Men gott det också :-)

  • 2 gelatinblad(som sagt, får säkert vara lite till)
  • 4dl grädde
  • 60gr 70%ig choklad (går nog med mindre mängd också, pröva dig fram)
  • Stevia
  • Vaniljesans
  • Vispad grädde
  • (en gnutta vaniljsocker)

Blötlägg gelatinen. Koka upp grädden och låt sedan chokladen smälta i den varma grädden. Smaka av med stevia och vaniljesans. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem. Häll upp i småa portionsskålar/kaffekoppar/annat som rymmer ca 1dl (lämnar en kant). Ställ kallt och låt det stelna. Servera med vispad grädde (som du smaksatt med vaniljsocker) och några hallon.

För mig blev receptet 6 portioner. Koppen jag använde var 1,5dl så det blev rätt hög kant..


Och såhär ser energifördelningen ut på enbart pannacottan.


Dagens middag

Idag blev det kycklinglår med röra till middag. Tog färdig marinerade kycklinglår. Inte så stor mängd kolhydrater enligt innehållsförteckningen. Plus att en del av marinaden lämnade i förpackningen och en del rann av i ugnen :)

Röran har jag gjort tidigare så receptet på den hittar du här. Men idag fick det bli zucchini istället för gurka och så slängde jag i en hel del röd paprika också.

Kanske inte värdens aptitretande bild men.. Gott iaf! :-)

20.1.09

Flunsa på G?

Min stackars älskling kom hem från jobbet idag 15 tiden med stegring och huvudvärk. Han sa att det är nått virus på G i stan. SKIT! Jag vill inte ha något sånt. USCH! Hoppas han bara annars kände sig krasslig och att han inte är smittad.. Skall åka till mina föräldrar över helgen så han behöver verkligen inte dra nått sånt på sig.. Och sedan smitta mig. Fast underligt nog har jag inte drabbats av varken flunsa eller magsjuka denna vinter. Fast jag brukar vanliga fall snörvla mig genom hela vintern. Kanske det är kroppen som trivs så bra med LCHF att den är stark nog att slå ifrån sig alla baciller. Har nämligen läst på nått ställe att man kan bli mindre sjuk om man äter enligt LCHF. Att kroppens immunförsvar blir starkare. Stämmer det månntro?

Har du varit mycket sjuk i vinter?

Kvälls mums

Idag blev jag snål på pannacotta IGEN! :D Och vad hade jag i kylen?! JO, en gräddburk som går ut idag. Så jag gjorde pannacotta med hallon och boysenbär ovanpå . Och den var sååå god!

Pannacotta med bär:

  • 2 gelatinblad
  • 3dl grädde
  • En gnutta vaniljsocker
  • Stevia
  • Hallon
  • Boysenbär
Blötlägg gelatinbladen. Koka upp grädden och smaksätt med vaniljsockret (tog bara lite så att socker mängden inte skulle bli så stor) och stevia. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och låt dem smälta i gräddblandningen. Häll upp i glas eller efterrättsskålar. Låt stelna i 1-2h (beror på hur kallt det är där du har det. Jag hade på balkongen). Servera med tinade hallon och boysenbär.

Du kan naturligtvis servera med dina favorit bär (eller frukter för de som äter det). NJUT!!



Dagens middag

Idag till middag gjorde jag köttfärssoppa. Den ser inte kanske så jätte mumsig ut på bilden men den var jätte god! Den ser bara glansig och tråkig ut. Visst?

Köttfärssoppa med CF:
  • 400gr köttfärs
  • en stor klick smör
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • nästan en burk vatten (burken som tomatkrossen varit i)
  • 2 dl grädde
  • 1 buljongtärning
  • spiskummin
  • cayennepeppar
  • salt(herbamare)
  • Creme fraische
Stek köttet, löken och vitlöken. Häll på burken med tomatkross, vatten och grädde. Smula buljongtärningen. Låt koka en stund. Smaka av med saltet. Servera med en stor klick CF. Njut!


Nyårslöftet..

Sitter just nu och lyssnar på radio x3m. Där snackas det om att igår var det den dagen man skulle misslyckas med sitt nyårslöfte. Har du något nyårslöfte? Har du smisslyckats med det eller håller du fortfarande hårt på det? Jag själv lovade mig själv att fortsätta gå ner i vikt medan jag äter gott. Och lyckas det gör jag! ;-) Ganska så lätt nyårslöfte om du frågar mig.. Detta är nog en kosthållning jag kan fortsätta med lääänge!

Berätta för mig vad ditt nyårslöfte var, om du hade något. Men också hur det går.

19.1.09

Benjamin Button

Jag ska så se denna film! Ser ut att vara en bra film. Den har premiär i Vasa imorron. Någon av er som redan sett den?



Dagens middag

Idag var jag till butiken och konstaterade att det är måndag morgon man borde åka och köpa billig mat. Det fanns MASSOR med produkter som det stod -30% på. Kött i olika valörer, kyckling, fisk osv. Även grädden var på -30% idag IGEN ;-) Och om man vill kan man ju slänga den i frysen och använda den när man gör sås. Men kanske inte om man skall vispa den.. Så jag köpte en grisinnerfilé på "rea" och 3 gräddpaket (men bara 2dl`s denna gång, 5dl va normalpris).

Dagens middag består då alltså av grisinnerfilé (färdig marinerad), blomkålsmos, creme bonjour soltorkadtomat och parika.

Filén stekte jag och slängde in i ugnen.

Blokålsmos:
  • lite mera än 1dl grädde
  • ett litet huvud blomkål
  • herbamare
  • (smör också om man vill)
Koka blomkålen i grädden. Mosa sönder med en potatisstöt och salta.

Servera med köttet och det övriga. Njut!



18.1.09

Dagens middag

Idag blev det en wok med kyckling och grönsaker. Tänkte hälla på lite grädde också men det lilla som kvar i kylan var gammalt :( Så det blir att åka till butiken imorron! Inte kan man ju vara utan grädde i kylskåpet! Och så är jag utan grekisk yoghurt. Vad ska jag äta imorron till frukost då?
Ägg?

  • Kycklingstrimlor (i marinad)
  • Olja
  • Champinjoner
  • Röd paprika
  • Zucchini
  • Rödlök
  • Soya

Här kommer en bild på min middag.


Mitt stora kap!

Igår på dagen innan kalaset åkte jag och J (sambon) till stan. Jag skulle köpa klänning och han skulle köpa presenter.

Jag rusade direkt till Moda för att jag visste att där har dom kläder på -50%. Provade en del klänningar. Vissa fick jag på mig medan andra vägrade. De som jag dock fick på mig gjorde att jag kände mig instängd i nått snävt och trångt. Gick runt i olika butiker utan att hitta något. Till sist gick jag in till VILA. Och där fanns den! Min dröm! Exakt en sån klänning jag ville ha! Och dessutom -70%!!! Tänka sig! Den passade som handen i handsken, eller tigern i klänningen (hahahaaa, lite dagen-efter-humor får man väl bjuda på? :P ).. Så istället för 50e så blev det 15e! Gissa om man blev glad! Det var sista klänningen kvar av den färgen. Fanns dock en hel del helsvarta där. Men jag ville ju ha en lila :)

Lila botten med svart spets över och ett svart band att knyta i ryggen.



Igår ordnade vi fest för 2 vänner som fyller 30 år (en idag och en den 22:a). En helt lyckad kväll med trevliga vänner, GOD mat, mycket sång och skratt. Tack alla som kom och hjälpte oss att fira dessa två!! Maten vi åt var buffé. Godaste buffé jag nån gång ätit! Jisses vilka rätter! Förrättsbordet bestod av grönsallad, sillar, lax med hovmästarsås, bondostsallad, kallskuret(i form av korv, rostbiff, grisfilé, leverpastej(?) nå kycklingrullar fyllda med något gott), räk- och laxsallad ("gegga"), potatissallad (som jag inte tog av), oliver och bröd (som jag heller inte tog av). Kan vara att jag glömt bort något..



På varmrättsbordet fanns det stekt potatis, lax med hummerfondssås, helstekt oxfilé och schalottenlökssås, honungs-ört rostade rotsaker




Till efterrätt blev det kaffe/te (avec för de som ville) och tårta.



Potatisen jag tog så smakade jag av och konstaterade att jag inte ville ha. Kött och lite grönsaker är mycket bättre ;) Tårtbiten jag tog så åt jag nästan bara hallonen och grädden. JISSES vad tårta kan vara sött och sliskigt när man inte ätit sött på 3mån..

Men baileys med is som jag beställde in gick nog bra ner :) Den var inte liiika söt. Men nog söt iaf.

Så nu är damen tillbaka i sina LCHF vanor igen. Bra med lite fusk så man konstaterar att man inte saknar något. Att man redan får äta allt av det goda :)