7.3.09

Åhå!

Det kom tydligen med båda videoklippen iaf. Den som är längre ner syntes inte på förhandsgranskningen så jag klistrade in en ny.. Men men. Får inte bort ena heller. Den nedre har bättre ljud.

Jag hör till de personer som sitter bänkad framför tv: n när det gäller de svenska uttagningarna till melodifestivalen. Kollar väldigt sällan på den finska, fast det är den låt som skall representera mitt land i ESC. Men finlandssvensk som man är så lockar de svenska mera. Men nu har jag faktiskt börja tvivla på svenskarnas smak gällande musik. Hur kommer det sig att Carolina Af ugglas gick vidare till final. Enligt mina öron borde denna låt inte så existera. Så dålig tycker jag den är. Klart hade jag velat att Star Pilots skulle ha gått vidare, Närpesbo som man är ;) Den låt som Finland skall tävla med börjar jag tycke mer och mer om. Men det är nog liiite för mycket E-typ över den. Får se hur det går för dem i ESC sen.

OBS! Dålig ljud kvalitet. Finland är ju inte direkt kända för att fixa det bästa ljudet i tv... Inte i musik tävlingar iaf... Och det gick inte att kopiera embed koden på yotube från deras musikvideo..


Sådär annars har jag inte så mycket att skriva om. Har varit i skogen i dag och hjälpt till med att gallra skog. Var väl ute 1,5-2h. Skönt! Både frisk luft och motion på samma gång. Imorgon blir det yoga igen. Har heller inget skoj att sätta upp bilder om. Men det kanske kommer nån annan dag.

Gonatt!!

5.3.09

Om det nu är någon åldersgrupp som borde kunna ta det lung ute bland folk så tycker man det borde var de pensionerade. Inget jobb att jäkta till. Sedan om de jäktar för något annat är en annan sak. Men varje gång man ser massor med pensionärer (äldre sådana) så har dom jämt jätte bråttom ELLER så står de och har marthamöte framför någon kyldisk. Och blänger på folk som vill ta sig fram. Man skall inte åka och handla direkt butiken öppnar, det har jag märkt.. Idag var jag i butiken rätt så "sent", 15-tiden. I kassan hade jag ett finskt äldre par bakom mig. Det var rätt lång kö. Paret hade vilda diskussioner huruvida de i kassan tänker. Eftersom de inte ringde efter flera människor till kassan. De stod och trampade och såg nervösa ut. Som om 5min i en kö i en butik skulle spela så stor roll?! När jag hade fått upp mina varor på kassabandet var fruga i paret snabb med att tränga sig fram och börja lassa upp sina grejer. Jag stod som ett mähä inträngd mot en hylle mellan deras vagn och en äldre man framför mig. Varför denna brådska? Vinner man tid på att trängas och vara ohövlig? Har hört om folk också som fått höra "får jag gå före? du är ju så ung och har inte alls bråttom!" av äldre också. Det har jag ännu inte hört. All respekt till de äldre. Jag jobbar för de äldre och vill deras bästa. Men bara för att man blir gammal betyder det väl inte att man måste vara sur och grinig och bete sig ohövligt mot folk? Minns en gång då jag och J var till en liten bybutik. Då var det en tant som stod och packade ner sina saker från slutet av kassan. Vi hade fått våra grejer bredvid. Det var väldigt trångt och vi frågade snällt om vi får tränga oss förbi så vi når våra saker. Då blänger tanten på oss med den skitigaste blicken hon bara hittar. Varför?! Man får ju ibland hör av äldre "dagens ungdomar, inget hyfs!". Men dagens äldre då? Får de bete sig hur de vill?

Jag älskar att jobba med äldre, missförstå mig inte. De förgyller oftast min dag då jag jobbar. Med antingen söta kommentarer eller bara annars :) Men att vara ute i butiker med massor med äldre pensionärer. DET är jobbigt!

Idag när J kom hem från jobbet fick jag blommor! Oj vad glad jag blev! Sötnosen då :)



Idag ringde damen från optikern och meddelade ett de bågar hon skulle beställa åt mig fans inte längre i lager NÅN STANS. Och det var de enda bågarna i butiken som hade linser av samma "modell" ("skärning") som de som gick sönder. Skulle det ha funnits så skulle det bara ha varit att flytta över mina linser (förutsagt att jag gillat den modellen som de skulle ha passat till). Så det blev för mig att åka in till stan och hitta ett nytt par bågar. Snäll som hon var fick jag 50% på linserna + samma 40€ på bågarna som dom tidigare. Så det slutar på 95€ hela kalaset. Nya brillor + linser för det istället för 179€ + extra kostnad för tex. antireflex- och repskyddsbehandling. Så halva priset för heelt nya bågar. Synd bara att jag var SÅ nöjd med mina som gick sönder. De nya ser ut så här, fast inte lika ljusbruna, och jag får dem om ca. 2v.


Bild: specsavers



4.3.09

Dagens goda

Idag då gjorde jag en cheesecake i ugn. Den blev enligt mig jätte god. Sambon som inte håller sig från kolisar var inte lika förtjust men gav iaf godkänt ;) "Smakade inte så sött". Nähä? det var ju inget socker i?


Men jag kommer garanterat att göra den igen. Tyvärr blev den ganska så låg. Eftersom min form är en aning för stor. (21cm, d). Så nästa gång jag gör den gör jag en dubbel sats så att den blir högre. Då ändras säkert också tiden i ugnen...


Enkel sats:
  • ca. 30gr smör
  • 100gr mandelmjöl
  • Kanel
  • 2 ägg
  • 1,5dl grädde
  • 200gr philadelphiaost (eller liknande)
  • Vanilj (antingen vaniljstång eller en gnutta vaniljsocker)
  • Stevia

Smäts smöret och blanda ner mandelmjölet, smaksätt med kanel. Ta en tårtform med löstagbar kant. Häll i bottensmeten i formen och fördela den jämt. Blanda ägg, grädde, ost, stevia och vanilj i en skål. Häll försiktigt över smeten över mandel- och smör botten. Grädda i 175grader i 25-35min (eller tills smeten stelnat och fått lite färg). Låt svalna och servera med vispad grädde och lite bär (hallon).


Ännu en kväll har jag varit ut på min springa-gå länk. Idag blev det 4 x (2min springa/jogga + 3min gå). Vad jag är duktig! Kändes inte lika tungt ikväll. Fick heller inte "stygnan" (sv. håll) nu. Men det kan bero på att igår kände jag mig ännu mätt från middagen, det gjorde jag inte ikväll. Men skönt var det. Svettig som en gris! Så nu blir det dusch och sedan cheesecake med vispad grädde + några hallon. Fyller man så fyller man. Vem har sagt att det behöver vara gräddtårta bara för att man fyller? :) Går lika bra med annat fett! Återkommer med recept + kommentar om kakan efter att den har smakats på.

Bra dag!

Idag var jag in till stan för att fixa mina bågar. Åkte till den optiker jag köpt dem ifrån och frågade ifall de kunde fixa dem. Svaret blev nej. För de hade gått sönder på ett sådant ställe att det inte gick att laga. Grr! Detta kommer att bli dyrt tänkte jag, nya brillor nu då! Som tur var hade de samma modell i hyllan ännu (fast det är nästan 1,5år sedan jag köpt dessa). Så de skulle beställa hem ett par nya bågar och flytta över mina linser. Kommer att ta typ 2v. innan jag får dem. Helt nya brillor med linser skulle ha kostat 179€. Bågar utan linser så är 1/3 av priset = 59,07€. Hon var snäll och ville bara ha 40€! Gissa om jag blev glad! :D Jag som trodde att jag skulle bli tvungen att betala närmare 200€ och så "kommer jag undan" med 40! Detta är min dag! Grattis Daniela! :D


Söt älskling

Idag blev jag uppväkt klockan 6.40 av en vakare på jobbet. De behövde 2 inhoppare. Så jag var snäll och åkte på jobb 7.30-13.00. När jag kom hem berättade min söta J att han skall ordna dagens middag. Snäll som han är! (Det kan hända att det har nått att göra att det är min födelsedag idag och J inte hunnit köpa present pga. magsjuka + feber ;) ) Han gjorde kycklingwokk med grönsaker :) Gott! Han tog lite vad vi hade hemma (med min predikan om VAD jag äter ;) )

Den innehöll:

  • Kyckling (färdig marinerad)
  • Chili (piri piri)
  • Limesaft
  • Morot (åt bara lite av den)
  • Broccoli
  • Bambuskott
  • Rödlök
  • Paprika
  • Vitkål



3.3.09

Jo, det är tisdag idag = yoga. Men det blev ingen yoga idag. Eftersom min axel har varit halv död hela senaste dygnet vågade jag inte åka på yoga. För på det är man rätt mycket uppochner och stöder sig på armarna. Och man svänger sina armar lite hit och dit. Vilket mina armar inte skulle ha klarat av. Plus att J haft magsjuka. Så jag ides inte sprida det vidare åt folk på yogan, om jag också hade det i mig. Ute på jogging runda så är det knappast någon som blir smittad. Och skulle jag behöva spy så är det ju bara fritt fram, typ ;)

Imorgon skall jag försöka fara ut och springa igen, så jag kommer in i mitt "system" :)

Förra gången jag bestämde mig för att ta tag i min dåliga kondis så blev jag sjuk. Typiskt! jag som hade bestämt mig för att göra nått varje dag. Typ; måndag: springa (jogga till att börja med), tisdag: yoga, onsdag: springa (jogga), tordag: simma/gym (eller båda), fredag: springa (jogga), lördag: ledig (promenad om det är fint väder), söndag: yoga. Själva springandet tar ju inte så lång tid. Bara man kommer över denhär första tiden nu så tror jag det till sist blir att man VILL fara ut, för att det är så skönt. Min en vän säger att hon brukar få det välkända "runners high" när hon är ute och springer. Det vill jag också uppleva! Kanske en dag, som är LÅNGT borta ;)

Jag var just på en liten runda. En väldigt kort men ack så jobbig runda. Jag skall börja nu med att jogga och gå om vartannat. Idag blev det 2 min jogga - 3 min gå - 2 min jogga - 3 min gå - 2 min jogga - 3min gå - 2min jogga - hemma. redan vid 3e gången jogga fick jag "stygnan" ("håll" eller vad det heter i Sverige) så jag ides inte fara på nån längre runda. Nu blir det ducsh och sedan NCIS + Mentalist.

Dagens middag

Idag blev det mera kål till middag. Kål är gott! Men tyvärr underskattat. Och så är det billigt också :) Kokade en soppa på kålen tillsammans med stekt bacon. Gott men framförallt mättande!

  • Bacon
  • Lök
  • Vitkål
  • Smör
  • Vatten
  • Buljong
  • Peppar

Strimla baconet och stek det i en djup stekpanna/katsrull. Hacka eller skiva löken. Fräs den till tillsammans med baconet. Strimla kål under tiden (med en osthyvel). Ta bort bacon och lök fräset ut pannan/kastrullen. Stek kålen i rikligt med fett. Häll tillbaks bacon och lök fräset. Häll på vatten så att det täcker. Släng i bulkong enligt paketets anvisningar. Smaka av med salt och peppar.

Det är inte så mycket fett och protein i denna soppa utan kål till stor del. Så vill man ha mera fett kan man göra nån god och fet efterrätt ;)


Mina glasögon gick just sönder! Då har man full rätt att svära! De har inte velat hållas spända. Utan bågarna har varit lösa ovanför mina öron. Vilket gjort att jag har böjt tillbaka dem X antal gånger... Nu blev det en gång för mycket, så de gick sönder. Jag var senast i lördags till optikern för att spänna dem... Får vara till optikern imorron och köpa nya. Så, nu sitter jag här med mina gamla. GRRR!!! Har inte råd!!! :(


I söndags efter yogan for jag via ABC och handlade lite mat till kvällen. Det blev sidfläsk :) Så när jag kom hem gjorde jag en coleslaw som fick stå och dra medan jag stekte fläsket. MUMS! Tyvärr få ni igen bild. Den blev så grå och tråkig.

Caleslaw:

  • Vitkål
  • CF
  • Majonnäs
  • Osötad senap ( dijonsenap)
  • Salt (herbamare)
  • Svartpeppar

Blanda en stor klick CF med en lika stor klick majonnäs i en stor skål/bunke. Smaka av med en liten klick senap, salt och peppar. Strimla kålen och blanda ner den i "dressingen". Om man vill kan man förvälla kålen snabbt före. Men jag gillar när det är tuggmotstånd.

Ett enkelt sätt att strimla kål är att använda osthyvel.

Denna sallad är jätte god dagen efter. Så gör en stor sats när du gör så har du i några dagar. Passar med all typ av kött och fisk.


2.3.09

Själv sitter jag med en axel som inte är allt för snäll med mig. Och min kära sambo har dragit hem lite spysjuka (med feber). Hoppas bara att det inte smittar av sig till mig *peppar peppar* Så lätt smittad som jag är så. Stackarn gick och sova nu. Jag skall se ER bara det börjar, om 40min. Sista säsongen :( Synd, gillar den serien skarpt. Har ingen aning om vad jag gjort med min axel /skulderblad. Men så fort som jag rör på den så gör det så ont att man nästan börjar grina. Så därför hoppas jag att liniment salvan från dermosil är räddaren i nöden. Kära J hade inte krafter att ge massage ikväll. Undrar hur det skulle ha gått. En skrikandes Daniela?! Kanske man borde beställa tid till massör. Men det är så förbannat dyrt! Eller kanske du är bra på massage? Imorron har jag yoga. HOPPAS jag kan fara! Men säkert med min tur så hinner jag få magafare tills dess. Eller så är armen totalt orörbar, som den nog redan är.

1.3.09

Shopping + kalas

Igår när jag var i stan var jag också via h&m. Köpte lite kläder där, vad annars... Dagens byte blev en tunika, 5 par strumpor, två koftor och en t-skirt (längre modell). Tunkian och den randiga t-skirten är lila fast bilden påstår att de är mera blåa än lila. Längesedan man handlat kläder nu. Så jag tyckte det var dags att fylla ut garderoben med lite mera klädesplagg. Visst är det så att kvinnor(speciellt) använder enbart 30% av sina kläder? resten är bara sådant som man IBLAND använder och stor del är också sådant som man inte ens vet av att man äger och har. Tror att det stämmer tätt så bra. Därför BORDE jag gå igenom mina kläder och rensa bort sådant som jag inte använt på flera år. Eftersom jag antagligen aldrig kommer att använda det igen heller. Chansen är ju väldigt minimal. Speciellt min låda med strumpor borde gås igenom. Finns e del nötta strumpor där plus sådana som mist sin partner. Vart försvinner strumpor egentligen? För jag tvivlar starkt på att min tvättmaskin äter dem. Eller kan det vara så?


En V-urringad tröja som är beige ( -50%), en randig t-skirt (lila + grå), en grå kofta med knappar + två småa fickor, en tunika med dragkedjor (lila fast den ser blå ut) och 5 par svarta strumpor.

Efter shoppingen så åkte jag hem och åt lite. Sedan gjorde jag mig klar för kalas. Kalas blev det med liiite tårta. Den var god! :) När allt annat folk hade åkt hem lämnade jag och J där. Vi åt mat och kollade film + melodifestivalen. Filmen var "slumdog millionaire". En sevärd film. Inte en film jag skulle ha orkar kika på ensam. Jag skulle antagligen stängt av den efter 5min. Så det var ju bra att jag inte var ensam ;) Men en bra film iaf!



Varför köper folk böcker från en bokhandel? Förstår om det är rea och man får en bok billigt. Men de vanliga priserna är ju dubbelt så dyra som via nätet. Igår var jag till finska bokhandeln i stan som hade "flyttnings-öppning". Där hittade jag en bok jag såååå vill ha!LCHF kokbok.Men den kostade 34,90€!!! På adlibris får man den för 16€.. Vilken skillnad alltså! Tror jag skall ta och beställa den därifrån bara jag har råd. På samma gång skulle jag kunna ta och köpa mig "smörstekt". En annan kokbok med LCHF-recept som lär vara bra.



Men jag blev iaf. varm i hjärtat när jag såg den i stan igår :)