21.3.09

Dålig uppdatering

Jag har blivit så otroligt dålig på att uppdatera mina recept nu på sistone. Dels är det för att jag gör många av recepten igen. Brukar bli så efter en tid. Men så beror det också på att mitt tangentbord inte ville att mellanslag skulle fungera, bara ibland, så jag bytte till ett som skall sättas i USB-"uttag"(vad det nu kallas?). Vilket betyder att båda min är upptagna, ett för tangentbordet och ett för musen. Så då jag skall flytta över mina bilder från kamera-koret till datorn måste jag krypa bakom datorn och koppla om kablar, kopiera över kort, sedan igen koppla om kablar. Detta orkar man inte göra heela tiden för några enstaka bilder. Så då blir det att man samlar på sig en bunt innan man orkar uppdatera dem.

Men kanske jag skulle koppla lite kablar nu och uppdatera lite blogg (recept bl.a.)...

Men jag tror att lösning är på G. J pratade nått om att han beställt saker från nätet, däribland nå USB-grej åt mig.. HOPPAS det är en "delare"!!! (Om det finns sådana?)

Öronljus

När jag jobbade kväll i torsdags kom vi in på snack om öronljus. Har ni nån gång testat det? Har de fungerat bra? Vad har det "botat" hos dig/den som prövat? Skulle vara intressant att pröva och se om man blir "rensad" i alla gångar och skrymslen mellan öron och näsa. Hon som köpt på jobbet sa att hennes sons(9år?) bihålor mår toppen numera vid förkylning. Kanske skulle vara nått för min pappa? Hon sa också att hon köpt sina för 4€/paret. Igår då jag kikade i stan i Rewel Center kostade de 9,90€/paret... Undrar var man skall hitta billiga? Ekosoppi kanske, har dom tro?

Har också läst på nätet att det skulle vara fejk och att de inte funkar. Men hur kan då folk reagera på dem och bli kvitt sina problem? Det finns ju nått som kallas placebo.. Men Jag tror inte att "gångar" i kroppen blir fria från problem med placebo.




20.3.09

Idag var jag till stan och hämtade ut mina nya brilllor. Är jätte nöjda med dem. Synd att jag inte fick någon ordentlig bild av dem ikväll då jag försökte fotografera dem. Men ni har ju redan sett bild på dem (bilden från specsaver sida).

Fick återigen super mega sjuk nacke/skulderblad. Säkert en nerv i kläm eller en sträckt muskel eller nått. Men ont så förbannat gör de då jag använder min arm på ett visst sätt eller rör huvudet på ett visst sätt. När det kommer i ett visst läge strålar det ut i både arm och nacke, som en kniv på insidan. Sötnosen försökte just mjuka upp med lite (våldsam, men skön) massage. Får nog bli en till omgång sedan ikväll innan läggdags. Har även smort med liniment salvan. HOPPAS det blir bättre snart! Har dessutom ingen aning om vad jag gjort för att det skall bli såhär. Förra gången gjorde jag nått på yogan. Men inte idag.. Mittiallt då jag var på stan skar det till.

Har också dragit på min början till en förkylning, tror jag. så jag har inte tränat/sprungit nå nästan denna vecka. I måndags var jag ute på min länk och den gick otroligt bra. I onsdags då jag var ute höll jag på och stärva. Så det blev bara 2,5ggr springa-gå + 15min gå. Tisdagens yoga gick helt ok fast min andning inte ville som jag ville, var "torr" i halsen. Får se hur det blir med söndagens yoga. Nästa söndag blir det nu INTE yoga iaf. Inte efter tre dagars pampasfest ;)

Ikväll blir det bara att sitta hemma och kolla tv. Let´s dance är det som gäller. Får se vem som åker ut ikväll. Jag har inte så stor skillnad. Alla 3 är lika bra. Alla är favoriter på något sätt...



17.3.09

Dagens middag

Igår gjorde min älskling svampsoppa till middag, med vitlöksbröd. Det doftade sååå gott! Så idag gjorde jag eget. Jag "redde" den med en stooor bit koskenlaskija. Nom nom! Jag gjorde först helt enkelt en vanlig svampsoapp utan att reda den. Jag använde mig av samma ingredienser som annars.

En stor portion/ 2 mindre portioner:
  • Bacon (en "bit" av ett paket)
  • Lök (en liten)
  • Svamp (trattisar)
  • Smör
  • (Morot, en liten)
  • Grädde (1dl?)
  • Vatten (1-1,5dl)
  • Kryddor
  • Koskenlaskija (en stoor bit)

Strimla baconet och fräs det i en kastrull med smör. Hacka löken och fräs den en stund med baconet. Häll i den fint skurna svampen (jag hade fryst svamp). Låt fräsa en stund. Häll på grädde + vatten. Låt koka en stund innan du smular i osten. Låt dra en stund, men inte koka för då kan det skära sig. Rör om ordentligt så att osten blandar sig. Smaka av med kryddor. (Om du har i morot, så riv den och fräs den en stund med allt annat som skall fräsas.)

Soppan är rätt tunn men tjocknar lite då den svalnar.


Gott framför tv:n

Nu på Lidl har de fullt med "italienska" produkter. Mestadels är det ju pasta i 100 varianter och diverse röror. Men jag som inte äter sådant hittade en annan favorit. Italiensk antipasto. Förpackningen består av några skivor lufttorkad skinka, lufttokad karré och salami. Sååå otroligt gott! Men de var rätt dyra. Så jag skall se om jag hittar enskilda förpackningar av dem, lufttorkad skinka vet jag att det finns, för det har vi redan.. :) Men de andra 2.


På tallriken med antipaston finns också lite oliver med kärnor, från teneriffa. NAMI!!


Så ser förpackningen ut (den till höger), den andra är med lufttorkad skina.


I söndags blev dett att pröva på något helt nytt. Jag gjorde egna chicken-nuggets/pinnar med ägg- och mandelmjölssmet. Blev lyckat resultat. Kommer absolut att göra det igen. Passar säkert bra med fick i strimlor också, så får man egna fiskpinnar. Älsklingen gjorde en god kryddblandning av krossad chili med salt. Blev dock inte så starkt som jag trodde det skulle bli. J trodde det skulle maka mandel så han gjorde eget med bara vanlig panering + kryddorna. Men det smakade INTE mandel.. :)


  • En kycklingfile/ person
  • Ägg
  • Mandelmjöl
  • Torkad chili
  • Vitlökspulver
  • Flingsalt
  • Salt (herbamare)
  • Olja/smör

Sås:

  • Grekisk yoghurt
  • Citron saft
  • Vitlök
  • Salt (herbamare)

Stöt torkad chili tillsammans med lite flingsalt i en mortal. Blanda det med ägg och malda mandlar tills du för en tjock smet. Kok ihåg att mjölet sväller efter en stund. Blanda i mera mandelmjöl om det behövs. Salta vid behov lite extra. Skär filérna i strimlor. Rör ner dem i smeten och låt dem dra en stund. Stek i rikligt med olja (eller smör om du vill det) så de friteras. Servera med såsen och tex. wokade grönsaker. GOTT!!




3/4 av min familj var just till Teneriffa. Ni kan ju räkna ut att JAG var den som var hemma. *sniff sniff*. Men jag fick några presenter då de kom hem :) Alltid lika skoj när någon annan i ens familj varit utomlands ;-)

En halterneck topp med ett litet smycke. Blir att "fara ut" nu då för att få den provad :)


Jag fick också två påsar oliver och en påse nötter. Tyvärr hann jag öppna den ena påsen oliver innan jag tog foto. de var sååå goda! gröna oliver men kärnor. De på bilden har paprikapasta i sig. Har ännu inte öppnat påsarna som är på bilden.


Och så fick jag en väska. Jag som gått och kikat på väskor nu länge men inte hittat nån. Så kommer mamma hem med en åt mig! Toppen! :D vet inte om det framkommer på bilden men den går i lite guld i "skinnet".




16.3.09

Som i Friends

Här hos oss har vi det lite som i Friends. Och då menar jag inte att det händer roliga grejer runt oss varje dag och inte heller att vår dag är fylld med humor. Utan den lite mera negativa sidan av Friends. Vi har nämligen en egen "fat ugly naked guy" som bor i höghuset mittemot oss. Han har en tendens att varje dag stå och lufta sig (halv)naken på balkongen. Tack och lov har han kalsonger på sig... Han har en tendens att alltid vistas utomhus då man skall äta..? Varför just den tiden?! Vill han att folk skall "spana" in honom eller vad är det frågan om? Han borde nog hållas mera inomhus. Brukar också se honom ut och gå med hunden sin ibland. Då har han iaf. kläder på sig. TACK! Han brukar också ha som hobby att stå och titta ner på folk som går förbi. Hejjar lite på dem osv. Unga, småa flickor brukar gå snabbt förbi utan att titta upp... Det har jag full förståelse för. Nu vintertid är hans stund ute inte såå länge. Några minuter "bara", allt för länge i min mening. Men sommartid kan ni ju bara gissa hur det är. Då har ju de förbipasserande också lite mindre kläder på sig. Vilket jag gissar att han trivs med. USCH!!

Folks reaktioner när de ser honom första gången brukar vara typ: "Nämen se! Som i Friends! :D"

Så nu undrar jag bara lite såhär annars. Nu då det nu en gång händer sig att man har en granne som gillar att vistas (halv)naken på sin balkong. Varför kan då denne inte vara UNG (inte 60?), snygg och en tränad kropp?! Lite otur man har! I detta fall borde man bo i samma hus som honom, då skulle man inte behöva se honom på balkongen. Jag kan ju bara tillägga att J önskar att de skulle vara en ung och snygg brud istället som skulle bo där ;)


15.3.09

Denna veckas motion ser ut såhär:

  • Måndag: Springa-gå 20min (3min + 2min)
  • Tisdag: Yoga 90min
  • Onsdag: 17min på roddmaskin (nästan 3km), springa-gå 20min (3min + 2min) på löpband
  • Torsdag: Tänja med gummiband framför tv:n (tänkte fara och simma men det blev inte)
  • Fredag: Springa-gå 20min (3min + 2min)
  • Lördag: -
  • Söndag: Yoga 90min
Sådär hoppas jag att följande veckas motion ser ut också. Men istället för gummiband vill jag åka och simma. Har tänkt åka på djupvatten gympa. Nån som vill hänga med? Sedan kommer mitt springande att delas upp på 4min + 1min denna vecka. Hoppas jag orkar och inte stärvar! Men fredags då jag var ute på min länk märkte jag att 2min gå var alldeles för länge, blev tråkigt ;)


Igår fick jag äntligen min efterlängtade telefon! Det blev en födelsedags present (så här i efterhand) av mamma, pappa och J. Det blev en Nokia 5800 XpressMusic i rött. Den är så fin och massa skojiga funktioner. Den och jag kommer nog att få många fina rå tillsammans :) Fick dessutom 50€ för min gamla lur som jag lämnade in. I den nya luren finns det både "penna" att använda men också ett plektrum. Jag kommer definitivt att använda mig av plektrumet, jätte bekvämt + att det hänger i ett snöre i telefon så att det är lätt tillgängligt. Jag ville ha en lur med bra ljud, nu då jag har tagit tag i min (snart existerande) kondis. Vill ha något att lyssna på då jag springer, blir lätt tråkigt annars. Dessutom har den GPS som är bra då man kör bil. Kan bli många km extra om man inte hittar dit man ska ;)

J satt igår och peta på den massor, satt i nya/mera funktioner osv. Tack sötnos! :)


Bild: nokia