10.1.09

Dagens middag

Det blev maletköttbiffar till middag idag. Jag krydda dem med egna "tacco"kryddor, dvs. cayennepeppar, spiskummin och cili. Blandade också i lite av köttfärskryddan (fast den innehåller druvsocker) och lite vitlökspulver (tog den enklare vägen idag). Slängde på ostskivor innan jag tog biffarna ur pannan och serverade med isbergssallad, körsbärtstomat, gurka, jalapeno, CF och tacosås. De va gott! :)


Ni behöver inte vara rädda att ge en kommentar till mina inlägg.. Eller skriv några ord i min gästbok till höger :) För jag VILL ha kommentarer! :D

Uppdatera: Haha... här ber jag er ge kommentarer till mina inlägg och så fungerar det inte ens ;-) Men nu är det fixat!

Hittade ett litet klipp på sofis snapshots som jag tänkte dela med mig av. Tycker att det stämmer väl ganska så bra.. iaf början ;)


Godis tips

Igår när jag var till butiken fick den här lilla godingen följa med hem. Smakade just på den. Underbart god! Den innehåller små crisp av kakaobönor. Lite mera kolhydrater(34%) i den än den vanliga mörka 70%iga. (33% kolhydrater eller vad det nu är i den) Men den är rätt kraftig så det räcker bra med en bit. Rekommenderar den varmt åt den som är chokladälskare och gillar mörkare choklad :)







Hittade en annan choklad också som jag skulle vilja pröva. Också en fazers choklad. Det stod att det var mörk choklad men kakaohalten låg bara på 47%. Den var smaksatt med citron och peppar. Den låga kakaohalten kan ju ha något att gör med att själv smaksättarna drar ner totala %enheten? Eller? Om du ha prövat den. Vad tyckt du?


God dag!

Nu sitter jag och strider med min blogg. Den och jag är inte kompisar för tillfället. Jag vill ha en bakgrundsbild under mitt "TIGERNS HÖRNA" men det vill inte blogg )¤!"%¤"&%.

Dagens frukost blev en liten portion grekisk yoghurt men grädde.


Nu skall jag fortsätta strida. Återkommer förhoppningsvis med något intressantare inlägg senare... *irriterad*







Natt!

Nu skall nog denna dam ta och natta. Sambon har sovit redan i någon timme :-) Själv sitter jag här och uppdaterar. Skall fortsätta imorgon. Sätta tillbaks min fina tiger-bild (den med te-muggen). Och så om jag hittar någon snygg bakgrund skall jag sätta dit en sån också... Får se.

Gonatt alla läsare!






9.1.09

Uppdaterar

Jag håller för tillfället på och uppdaterar min blogg... Skall bli bla. 3 kolumingt. Den kommer att ändras lite nu som då. Bara så ni vet..

Alla tävlingar som jag deltar i. Länkarna kommer upp vart efter jag hinner... De finns på vänstra sida numera..

Hejs!

Sambon och jag var just och badade bastu. Nån som har varit före oss nån gång sedan vi var sist har vridit upp termostaten så det var HETT då vi kom dit. Över 100grader... Så upp med dörrarna lite och själv ut på balkongen och dricka lite öl/cider medan man väntade. Efteråt var det väldigt skönt. Bastu är livet! Jos sauna, terva tai viina ei auttaa, kuolema on lähellä! (Om bastun, tjäran eller brännvinet inte hjälper, då är döden nära!)

Nu ska jag fortsätta dricka min päron cider (light) och titta på Let´s Dance.

Kommer säkert med ett till inlägg innan jag tar natt...




3 kolumner!

Jag vill ha tre kolumner i min blogg. Börjar bli så långt på högra sidan nu... Någon som kan hjälpa mig? Har sett många bloggar som har detta.. "jag å vill...". Det borde väl "bara" vara att byta ut en del av HTML-koden till en ny kod? Men vilka ska bytas ut?!

// Hjälplös liten stackare...

Dagens middag

Idag blev det färdig grillad kyckling med röra och körsbärstomat.

Recept på röra:

Tyvärr får ni inga mängder.. Liten yrkesskada att bara ta på högt ;-) Kock som man är.

En stor klick CF
En klick majonäs (fetaste du hittar)
En bit gurka, typ 10cm, utan "kärnhus"
Några soltorkade tomater
Röd lök
Curry
Chilipulver
Salt (eller herbamare)

Hacka allt som är stort och blanda i övriga ingredienser.
Klart!! Njut!

Blev ingen bild på detta heller. Blev så fullt på min lilla tallrik så jag ides inte ta nån bild.

Röd tvätt

Hur ofta tvättar ni rött? För mig blir det inte sådär fasligt ofta ifa. För min garderob består inte av alltför många röda klädesplagg. Inte heller sambons. Så de händer ju lätt att man samlar allt rött i sin lilla tvättkorg tills det har vuxit till sig lite. Och så är allt på botten till sist och bara väntar på att få bli tvättat. Man vill ju liksom inte slänga i en hel t-skirt i en ensam maskin heller. Känns ju både slösande på vatten, el och tvättmedel/mjukmedel. Men nu tog jag och samlade ihop hela röda skaran (istället för barna skaran, har inga barn) och slängde ner hela hopen i vår lilla tvättmaskin. Skaran fick växa till sig litet idag, 3 pannlappar fick följa med också.


Hittade ingen bild på röda kläder. Så denna söta mjukis fick bli "maskot" för röd tvätt istället :)

Godmorgon!

Det blev ingen urfrostning av frysen igår heller. Tiden gick så fort på morgonen och sedan var klockan dags för tandläkare. Nu är det så varmt ute att jag inte ids göra det. Får vänta på en ny dag då det blir kallare igen. När nu det blir.

Dagens frukost är kokt ägg och stekt bacon :) Tror inte ni behöver någon bild av det heller :P

På dagens program så är det:

- Åka till skolan och anmäla sig till en tent (FINSKA!)
- Lämna in nyckeln till NUD. Kommer att sakna er! 3år och nu är det slut :(
- FÖRSÖKA göra någon skolgrej...
- Säkert nått skoj också
- Se på Let´s dance premiär.


Och nu kom posten! :) *springa och se vad det kom*

8.1.09

Dagens middag

Idag stod det broccolisoppa med bacon på menyn :-) Där under baconen gömmer sig också en klick med creme bonjour vitlök + creme fraiche (CF i fortsättningen). NAMI!

Blev lite "lättare" middag idag p.g.a. att man är bedövad i käften ännu... Fick bara 2 ampuller bedövning idag... Ha fått SJU som mest.. ;-)


En bild ska ni också få på det hela (bara soppan , inte min bedövade mun).




Dagens lunch

Idag gjorde jag sushimi till lunch.. Var väl sådär. Laxen gick bra och räkorna (+ grönfodret förstås) men tonfisken kändes lite "slapp" så jag vågade bara ta en provbit av den.. Fisken köpte jag frusen så jag vet inte hur länge den varit frusen. den hade tappat färg iaf. Fisken ska ju vara frusen mins 48h innan man gör sushi/sushimi men... Humm...

Ni ska få se en bild på hela spektaklet iaf...



Hittade detta klipp via en annan blogg. Stod nånting om att man fäller en tår då man ser detta klipp. Tänkte att jag har sett mycket då det gäller handikappade människor..

Men detta! ÅH! Gråter som ett litet barn nu just! Så fint! Vad människor kan göra för andra som inte kan själv.. Detta kallas kärlek till en annan människa!!

God morgon!

Blev en underlig natt nu igen. Fick inte sova förrens klockan 2 inatt! Steg upp 7.30 när sambon steg upp. HOPPAS jag får tag i sömnen ikväll, har ju sovit rätt lite de senaste nätterna så.

Dagens frukost är 50/50 grekisk yoghurt och grynost(keso). Tog ingen bild av det.. tråkigare rätt får man väl leta efter! Iaf bildmässigt..

På dagens schema står det:

- frosta ur frysen och släng allt gammalt
- laga sashimi och hoppas att man inte blir sjuk av den råa fisken (som nog varit fryst i xx dygn)
- tandläkarn, huvadå!!
- åka till en god vän och umgås

- och vad nu annat jag hittar på...

Men BORDE också ta tag i mitt (studie)liv också och börja göra någonting åt mitt slutarbete. Har några andra kurser här nu innan som jag ska ha undan innan jag kan (i lugn och ro?!) ta tag i det. Och däremellan kanske hoppa in på jobb också(=pengar!!)

7.1.09

Dagens sista!

Nu kommer dagens sista inlägg. Tänkte ta och klistra in en bild på mitt kväll-mums. Bra att ha då man kollar tv :-)








Recept (2-4personer, beror på hur mycket man vill ha):

-Smält 50gr mörk choklad (70%ig)
-Vispa 2dl grädde
-Blanda ner 1 äggula i grädden
-Droppa i pepparmynts-droppar till en passlig mintsmak
-Rör ner chokladen
-Kyl en stund
-Servera med t.ex. hallon


Godnatt på er! Hoppas jag får tag i sömnen då det blir dags...

Håller för tillfället på och tvättar lite kläder. Vårat mjukmedel tog slut så jag bad sambon köpa hem nytt på väg gem från jobbet. På min begäran köpte han "Comfort creme jojoba oil". Har inte haft det förr, bara en liiiten pytte mini provflaska från h&m. Väntar nu bara på att tvätten skall torka så man får ta på sig nytvättade kläder som doftar himmelskt! :-) Dyr men DRYG!




Dagens middag

Här kommer en bild på dagens middag:

Ugnstekt lax med gräddstuvad spenat, räkröra och körsbärstomater.



(förlåt för den störande kniven uppe i högra hörnet :-P )

Nu fick ja jätte stor lust att se Mamma Mia the Movie tillsammans med nån kompis. Har nog redan sett den 1 gång + musikalen 1 gång. Men man blir ju bara sååå glad av den! Nån som har den hemma och vill ta en filmkväll? :)

Frukost

Här kommer en liten bild på min frukost också i samma veva..

50/50 grekisk yoghurt + grädde med linfrökross och några hallon.




(Snälla, bry er inte om den skrynkliga duken ;) )

Jag skulle ju sätta upp bilder på saker jag gillar idag. Som jag skrev inatt. Nu har jag tagit dem :-)



















Kommer nog mera sen. Detta var bara några av sakerna.

Pigg!

Sitter just nu pigg som en mört! Borde gå och sova så man orkar upp någon gång imorgon för att göra något.. har en hel del saker jag borde göra. Har redan varit en sväng via sängen men fick stiga upp igen. Funderade en stund här också om jag skulle ta bilder på saker jag gillar här hemma för att sedan sätta upp här på bloggen. Men jag tror nog att det får bli tills imorgon.

6.1.09

Dagens middag

Måste bara sätta in bild på dagens middag. Den blev sååå god!!

Skink och fetaostfyllda lövbiffar kokta i grädde. Till detta sallad.

(Kanske lite för stor mängd sallad men jag tog och åt upp gårdagens rester)


Jag har inte glömt bort bloggen bara varit lite lat.. :-P

Det som hänt senast är att vi har firat nyår + varit en extra dag på villan. Vi har också varit på middag till svärisarna med en bråkdel av sambons släkt. Idag händer det inte så mycket. Allt är stängt så får se vad man hittar på senare idag. Först blir det nu mat iaf, fylld lövbiff med skinka och feta kokt i grädde. Sambon gör någon potatisgrej åt sig själv.

Jag skall sätta in några bilder av nyårs maten + en middag hemma.


Våran förrätt på nyåret: Parmesankorg fylld med räkröra, rom , lime och en sallad gjord på blandsallad, körsbärstomater och pestodressing (pesto med extra olivolja). Ett glas vitt till detta gjorde susen ;-)




Tyvärr blev röran en aning vattnig så den rann ut genom hålen i "korgen".





Varmrätten på nyåret: Oxfilé med wokade grönsaker (zucchini, paprika och lök), vitlök och persiljesmör, parmaskinkslindade sparrisar och potatisgratäng. Detta avnjöts också tillsammans med ett glas rött. Även detta var NAM! :-)

Kunde inte hålla mig från att ta en liten klick potatisgratäng ;-)








Middag här om dagen (söndag ?): Hörnstek med svampstuvning/sås, coleslaw, parika och oliver. MUMS! :-)