6.2.09

Ikväll var vi och tittade på Närpes revyn. Helt ok. Och med "vi" menar jag mig själv och min mamma. Denna helg tog jag lilla väska och bil och drog söderut. J lämnade i Vasa. Han skall fortsätta med projektet med sin far imorgon och kanske på söndag. Så jag for till mina föräldrar som vi hade tänkt göra annars också. J´s pappa skall åka bort i 2v nu snart så de måste få projektet gjort..

Dagens middag som mamma gjorde var stekt kycklingfilé kokta i creme bonjour cusine, indisk curry (eller vad den nu heter, den oranga burken) och lite grädde. Till det sallad (med vindruvor som jag petade bort) fetaost och oliver. Mums! Mammas mat är alltid bäst ;)

Nu ser vi på Let´s dance. Får se vem som åker ut ikväll. Inte Morgan iaf ;)


Daniela


4.2.09

Idag var jag till stan och köpte mig en shakti spikmatta, 65€ från Ekosoppi. På köpet fick jag en röd tygkasse att förvara den i. Har ännu inte prövat den. Tänkte att jag gör det innan jag går och lägger mig. Så kanske man somnar bra ikväll och sover gott hela natten. Mamma (och många andra) brukar somna på sin då hon ligger på den framför tv:n. Såg att dom hade shakti ringar där också. Nån av er som prövat dem?

Efter det åkte jag och J till villan (sommarstuga heter det i Sverige) och var där i 10-15min. J mätte upp 3x1m på en vägg. Han och hans pappa ska ha nått projekt på G nu igen... De två har alltid nått på G. När vi kom därifrån for vi och åt kebab. Det blev dagens middag. Så ni får ingen bild på det heller. Man jag kan säga att hon som tog emot beställningarna våra titta liiiite skumt på mig då jag sa "kebab, oliver, fetaost och kebabsås" med ett smile. Hon upprepade mig lite frågande ;-) Men gott var det! Orkade inte ens med allt.. J åkte hem efter det ( vi var med varsin bil till stan eftersom han inte kom hem mellan jobb och villa) och jag gick runt i stan i 2h! :D Slutresultate blev 2 schampo flaskor, 2 balsam flaskor och en nagellacks flaska. Nagellacket fick jag på köpet då jag köpte 2st herbina produkter (schampo + balsam). J for på möte med husbolagtes styrelse kl.18 och han är där ännu, 2,5h senare. Nåja, går ju ingen nöd på mig direkt här framför datorn.






Tack radio extrem! Dom spelade just denna låt. Jag har redan haft den på hjärnan ett par dagar. Och nu är den där igen... Men lite impad är man ju nog. Hon är ett år äldre än min lillebror... Han är ju "liten" ännu så. Går sista året i högstadiet nu och drömmer om att börja på el i Vasa till hösten! HJÄLP! Lillpojken skall kanske flytta till "stor stan"! Är jag gammal då eller? (det är 10år mellan oss)



Dagens lunch

Idag gjorde jag lunch på saker jag hittade i kylen. Det resulterade i en god korv- och bacongryta med lite paprika. Kryddade den med cayennepeppar och chili. Blev kanske lite för starkt. Men lite starkt sägs ju bara göra susen för förbränningen. Eller är det bara en myt? Tänkte tillsätta liiite tomatpuré också men det var slut. Den blev jätte god. Hade inte förväntat mig att den skulle bli sådär god så :)

  • Korv (Jag hade Lidls knack korv)
  • Bacon
  • Schalottenlök
  • Paprika
  • Grädde
  • Kryddor (cayenne och chili)
  • (tomatpuré om du vill)

Skär korven i slantar och strimla baconet. Stek dessa två en stund. Tillsätt skivad lök och stek en stund till. Strimla paprikan och låt den fräsa med en stund. Krydda och häll på grädden. Låt koka en stund så att grädden tjocknar. Smaka av ifall det behövs mera salt. Kom ihåg att baconet är rätt så salt redan. (vill du ha i tomatpuré kan du tillsätta det antingen då du steker i slutet eller då du har tillsatt grädden.) Servera med lite sallad eller vad du vill ha till. Kanske lite ostgratinerad broccoli om du vill ha det mera "matigt".



Gårddagens middag

Igår orkade jag inte uppdatera min blogg.


På dagens var jag barnvakt åt W (han som just fyllt 3år) några timmar. Gick riktigt bra. Skall sköta om honom igen på måndag. Men då blir det hela dagen :)

Till middag gjorde jag lax i ugn med massa grädde på. GOTT!

  • Lax
  • Din favorit fiskkrydda (min är lemondill från exotic garden)
  • Grädde

Krydda laxens skinnfria sida. Släng laxen i en ugnsform med skinnet upp. Sätt in den i ugnen på 200grader. Ta ut laxen ur ugnen då skinnet lossnar, efter någon minut, och dra loss skinnet. Krydda och häll på grädde och sätt tillbaka in i ugnen tills fisken är genomstekt och grädden tjocknat. Ät med lite sallad och tomat.



2.2.09

Kvälls mums

Istället för dagens middag så bjuder jag istället på kvälls mums. :)


  • Vispad grädde
  • Hallon (mängden beror på hur många kolisar de innehåller)
  • Liiiite vaniljsocker (har ingen vanlig vanilj hemma)
  • En choklad bit (min. 70%ig)

Vispa grädden medan du tinar hallonen i micron. Blanda i hallon och vanilj o grädden. Servera i en skål med en choklad bit ovanpå. MUMS! :)


Idag for jag på loppis runda. Först var jag till SPR (finlands röda kors) loppis. Där hittade jag två små "silver" fat, 20cent/styck. Små och söta. De fick bli nya underlägg till blockljus. Skulle säkert ha hittat mera där om jag hade varit längre där och gått igenom hyllorna noggrannare. Sedan for jag till Adam & Eva (eller vad det Eva & Adam?) och kikade. Där hittade jag olika saker men ångrade mig efter en stund och satte tillbaka några saker. Men med mig hem fick ett lite större "silver"fat komma, 50cent, cult design salt & peppar, 2€!! och en efterrättsskål, 1€. Vi har 5 från förr. Annars skulle jag inte köpt den. Vår 6:e gick sönder för en tid sedan. Ibland har man tur och hittar det som saknas i ens servis. Samma sak var det förr en gång jag var på loppis också. Då hittade jag ett whiskey glas åt J. Det ena hemma hade fått en stor spricka i sig. Så jag hittade ett nytt på loppis för 1-2€, eller vad det nu kostade.

Jag satte dit värmeljus för att ni skall se storleken på faten.


Lilla fatet

Mellan fatet

Stora fatet




Salt & peppar


Efterrättsskålen



Sedan for jag till YA:s gårdsbutik "Solrosen" och köpte tulpaner :)




Idag får ni inget "dagens middag". Åt nämligen rester från igår. Och dagens lunch bestod av 2st Lidl knack korvar och ailoi. Inte alltför spännande saker.

1.2.09

Dagens middag

Ikväll när jag kom från yogan for jag via ABC (bensinstation, butik, m.m.) och köpte lite ingredienser till dagens middag. Det blev ett paket med maletkött (gris och nöt, 20% fett, det med högre var slut?!) en auraost bit och en burk med oliver. När jag kom hem blev det genast att börja laga mat. Gjorde köttfärsbiffar med auraost dipp/röra.

Dippen:
  • En bit auraost (blåmögelost)
  • CF

Blanda dessa två tills du får en röra som är passlig enligt dig och din smak.

Köttfärsbiffar:

400gr köttförs (nöt + gris)
1 ägg
ca. 2dl grädde (känn efter på konsistensen)
Köttfärskryddor (eller så kryddar du med vilka kryddor du vill)
Smör

Blanda färsen, ägget, grädden och kryddorna. Låt dra en stund. Stek som biffar i rikligt med smör.

Servera med ostdippen och lite sallad och lite tomat. NJUT!

(OBS! Jag åt av en assiett! Portionen var INTE så stor som den ser ut att vara..)


Dagens frukost

Idag gjorde vi en ordentlig frukost. Ägg, bacon och en bit bondost. Gott och mättande. Höll mig på det till klockan 18.15 tiden. Från 12.15... Skulle ALDRIG klarat mig så länge utan mat då jag ät kolhydrater. Och jag var inte ens hungrig nu då vi åt. Utan kände bara att jag behövde något i magen.


Folk tror säkert att ALLA som äter enligt LCHF äter massor med bacon och ägg. Jag själv äter inte bacon såå ofta. Blir kanske 1ggrv. Beror på lite. Ägg äter jag mera av i perioder. Sedan kan jag hålla upp med dem en tid. Ägg är något man kan tröttna på väldigt fort. Iaf jag gör det.

Kvälls gott

Ibland när jag blir snål på något på kvällarna så brukar jag ta några skivor mozzarella, lite körsbärstomater och en redig klick pesto. GOTT och mättande! :-)