13.2.09

Ikväll har jag igen kollat på Let´s Dance. Det tillsammans med gott sällskap av ett glas rött. Jag har också varit och handlat gott tills imorron redan tidigare ikväll. Får se vad jag svänger ihop för trerätters imorron för två.


Lovade ju tidigare att jag skulle ta bild på mitt fat jag köpte för 5€ då jag hunnit piffa upp det lite. Hittade J´s en kotte som följt med oss genom åren. Den har alltid legat och skräpat någon stans. Men nu ligger den mitt på vardagsrums bordet upplyst av 2 ljus. Så fint! :) Mitt lilla "silver" fat med 3 ljus fick också komma med på bild.


I samma veva tog jag bild av vårat "matsals bord" som vi har i ena delen av vardagsrummet. Där också några ljus. Med dagens färg glädje, tulpanerna. De små glasen på brickan är tomma just nu. Men jag brukar sätta något sött i dem om jag har något. Typ tulpaner ;)

(Det är en högtalare till tv:n som står på bordet. Den skall få ny plats bara vi orkar tapetsera om.)

Nu skall jag ta natt. J väntar/sover redan. Han orkar inte vänta på mig då jag skall se utröstningen i Let´s Dance. Börjar bli en aning trött. Varit vaken snart 20h.. Så går det då man läser sista minuten för en tent. (Fast jag nog läst tidigare också.)

Jo, kom på en sak till. Hur kan man köra 60km/h (eller vad det nu var, hårt gick det) inne i en parkeringsgrotta och anta att man har förkörsrätt bara sådär? Tur att bådas bromsar funkar... OCH! Jag köpte en ässä mini lott ikväll och VANN 1€! Får köpa en ny för den summan ;) fredagen den 13:e som det är! :D

Tänkt att de tre orden får pryda mitt första inlägg idag. De två första orden hör ihop. Du kanske kunde gissa de? Skrev tent i skolan i 3 timmar! Tänka sig! Jag! Som brukar lämna in först av alla. Men nu har det hänt två gånger. Att jag lämnat in sist av alla. En gång är ingen gång, två gånger är tradition. Heter det. Så, nu har jag börjat med en ny tradition då. Men det skulle ju ha kunnat va nått annat ät tentskrivning i 3h... Lämna upp tenten 5min innan man MÅSTE lämna in den. Satt och läste igenom svaren gång på gång samt fyllde i några rader till. Kände hur paniken och ångesten kröp över mig efter halva tiden. Det var ju 3:e och sista tillfället jag skrev den på nu. Vet inte vad jag tar mig till om jag inte klara den. Vill ju ha ut min papper till julen -09! Och det känns ju inte lättare då man vet vem som rättar den heller... Efter att jag bestämt mig för att lämna in fanskapet åkte jag till supermarket i roparnäs. Köpte tulpaner! Glädje i färggran bukett! Köpte också grillad kyckling och lite annat. Så nu sitter jag och käkar kyckling med lite majonnäs och CF "dressing". Nam!

Och ännu gladare blev jag då jag loggade in här och såg hur många som skrivit till mig! Glädje på hög nivå! :D

Vet att det blivit massa mat just nu. Men det är bara det att jag inte varit med om något skoj direkt eller sett nått speciellt. Mestadels bara suttit hemma och funderat på skolarbeten. Och det blir ju också långtråkigt att skriva om varje dag. Eller hur? ;)

Iofs. jobbade jag måndag och onsdag. Så jag har BARA suttit hemma om dagarna. Plus att jag var på lite kalas i tisdags på kvällen. Ifall jag glömt att skriva det. Men nu gör jag det ;)

Blir lätt att man uppdaterar sin status på facebook men inte att man skriver här allt man gjort. Kanske man borde göra båda samtidigt. Så missar man inget...

12.2.09

Sitter för tillfället och kollar på "du är vad du äter". Förr när jag såg på det brukade jag alltid hämte en frukt eller nått. Lite sådär "för att". Idag hämtade jag skinkrullar med creme bonjour och ostrullar med smör. Förra gången jag kollade på det vispade jag en skål grädde och rörde i några hallon. Får se när det blir att Anna Skipper ger ut LCHF-kost råd åt folk :) Jag gissar att hennes klienter skulle bli av med sitt sötsug 100gr snabbare + gå ner i vikt MYCKET snabbare + få bättre värden efter samma tid. Men den dagen kommer väl också, som hon lär ut LCHF :)

Igår frågade jag av chefen ifall jag får vaka. Jag meddelade också att det skulle underlätta för mig om jag får vaka då jak skall skriva mitt slutarbete i sommar. Och hon tyckte att det går alldeles utmärkt. Gissa om jag blev glad! Trivs jätte bra med att vaka så. Som ni kanske redan läst i ett tidigare inlägg här på bloggen. Att vaka där jag vikarierar så gör att man får flera dagar ledigt. För man får extra tid ledig istället för extra betalt. Och det passar mig jätte bra. Extra tid ledig då jag skall skriva. Som handen i handsken :)

Snart är det alla hjärtans dag. Hur skall du fira det? Eller ska du bara ha det som vilken dag som helst? Själv kommer jag att åka på kalas på eftermiddagen någon gång. Sedan på kvällen blir det väl att laga god matt hemma med min kära J. Dricka lite rödvin och bara ha det bra :)

Idag har jag:

  • Städat lite
  • Bytt sängkläder
  • Plockat i diskmaskin och haft i gång den
  • Tvättat två tvättmaskiner
  • Läst på tent. USCH!
  • Slöat
  • Kollat tv
  • Laga mat x 2
  • Suttit vid datorn alltför mycket

Ikväll skall jag ännu:

  • Duscha
  • Kolla lite mera på TV
  • Läsa lite till på min tent


Hallå?!

Jag har i snitt 26 besökare /dag. Men typ ingen som kommenterar eller skriver i min gb. Det är några stycken som kommenterar. TACK! Men ni andra. Skärpning! :) Det har snart varit 80 besök i min gb men bara 16 inlägg.. Och några av dem är tom. mina egna. Hoho med er då! Tycker ni kunde ta och presentera er lite nu. Antingen genom att kommentera nått inlägg eller att skriva i min gb. Det tar inte många sekunder. Och det skulle göra mig jätte glad!


Dagens middag

Idag gjorde jag lite caesar kyckling. Tycker jätte mycket om denna rätt. Men försöker nu hålla tillbaka lite på den pga. att det är en del kolisar i dressingen (6gr/100gr). Man vill ju ha rätt mycket dressing. Och egen orkar jag inte göra.

  • 1 kycklingfilé/person (jag hade honungsmarinderade, ajaj :P )
  • 3 skivor bacon/person
  • Några körsbärstomater
  • Lite sallad
  • Caesardressing
  • (Rödlök)
  • Parmesan

Stek kycklingen och bakonet. Undertiden strimlar du salladen och delar på tomaterna. Vill du ha lök så kan du hacka den eller skiva den, vilket som du föredrar. Sätt strimlad sallad på en tallrik. Ovanpå salladen sätter du den stekta kycklingen och ovanpå den baconskivorna. Flaga parmesan över och häll på den goda dressing. Dekorer med löken. Njut!

11.2.09

Dagens middag

Idag blev det malet kött till middag. Gjorde biffar av dem och serverade med CF, hamburger dressing ( 5gr kolisar), cheddar ost och en "sallad" på körsbärstomater, oliver, marinerad vitlök och fetaost.


  • 400gr malet kött (nöt och gris)
  • 1 ägg
  • 1-2dl grädde (känn efter på konsistensen)
  • Köttfärskryddor
  • Smör

Blanda köttfärsen, grädden, kryddorna och ägget- Låt vila en stund. Forma till biffar och stek i massor med fett. Lägg upp på en tallrik och servera med tillbehören. Gott och mättande.


10.2.09

Dagens middag

Tittade på Rachel Ray idag och blev lite inspirerad av hennes middags tips. Hon gjorde en wok med nötkött, svamp och grönsaker. På detta skulle det vara en sås gjord på buljong och äggulor. Men den såsen ville inte för mig... Så det blev utan. Men gott var det iaf. Åt det med en klick CF istället för att få mera fett.

  • Kött av valfri sort, jag hade grisfilé som jag skurit i strimlor (butiken jag var till hade litet sortiment)
  • Smör
  • Olja
  • Kryddor, jag använde chili och cayennepeppar
  • Lök
  • Svamp (shitake enligt Rachel, jag hade champinjoner i kylen så jag använde mig av dem)
  • Bambuskott
  • Kinakål (Rachel använde något annat grönt)
  • Salt (herbamare) eller soya

(såsen att hälla över)

  • ca. 1,5dl buljong (med liten salt mängd)
  • Soya
  • 2 äggulor

Strimla köttet i passliga bitar. Stek köttet i en wokpanna i smör och olja. Krydda med valfria kryddor. Under tiden kan du strimla löken, skiva svampen, hälla av bambuskotten och strimla kålen grovt. När köttet är klart så häll det på en tallrik men låt fettet bli kvar i wokpannan. Häll sedan alla grönsaker förutom kålen i wokpannan och låt den fräsa i fettet från köttet. När grönsakerna är klara så sätter du tillbaka köttet i pannan. Sätt också i den grovt strimlade kålen i wokpanna. Smaka av med salt eller soya. Servera med t.ex. CF. MUMS!

(Om du vill ha såsen över så skall du först koka buljongen och smaka av med soya. Sedan tar du två äggulor i en liten skål. Vispa upp dem och häll i lite av buljongen medan du rör. Häll sedan ägg grejen i buljongen under omrörning. Låt det värmas så det blir tjockare. Häll det över woken.)


Men som sagt. Ta vilken typ av kött du vill. Passar bra med griskött, nötkött och kyckling. (även tofu sa Rachel)

Fett på ett sätt

Ibland har jag inte lust att dricka te med kokosfett i. Och jag äter allt för lite fett. Så därför gjorde jag lite ischoklad idag. Ett mycket roligare och godare sätt att äta fett på. Älskar te, men ibland vill amn bara inte ha varmt att dricka. Då är ischoklad bra. Jag gjorde en variant med mycket fett. Om man vill kan man öka på mängden choklad.


  • 100gr kokosfett (från hälsokost om man vill det)
  • 50gr mörk choklad (min. 70%ig)
  • Smörpapper
  • En glas form

Smält fettet och chokladen på svag värme i en kastrull. Sätt smörpappret i en glasform (jag brukar sätta lite vatten under så "klistrar" pappret fast i formen). Häll i det smälta fettet och chokladen i formen. Ställ kallt tills allt har stelnat. Skär i bitar och förvara kallt en burk. Vill man ha det finare kan man för all del ha godisformar. Men det blir så dyrt i längden.

Så här ser fördelningen ut får mig då jag använt mig av Lidls 70%iga choklad.




9.2.09

Dagens middag

Nu skall jag uppdatera med det samma och inte spara till någon annan dag.


Ikväll gjorde jag ugns stekt kyckling med pestosås. Det var gott och mättande.

  • 1 kycklingfilé/ person
  • Curry
  • Salt (Herbemare)
  • Majonnäs (jag använder den fetaste jag hittar, hittills 85% fett)
  • Gräddfil (också den fetaste jag hittar, 10% från Lidl)
  • Pesto (hemmagjord blir säkert godare)

Krydda filéerna med salt och curry. Sätt i en ugnsform och släng in i ugnen i 175-200grader till kycklingen är genom stekt. Blanda 50/50 gräddfil och majonnäs. Smaksätt med pesto enligt smak. Smaka av med extra salt (herbamare) ifall det behövs. Servera med lite sallad och oliver.


Men den var en aning torr kycklingen. Så nästa gång skall jag blanda curryn och herbamaren med olja (eller tom. smält smör) för att det inte skall bli så torrt.


Usch vad jag är dålig nu på att uppdatera min blogg! Men tack för att ni kikat in iaf. Som sagt så var jag till mina föräldrar i helgen. Kom hem igår och tänkte åka på yoga, som jag gör varje söndag. Men igår blev det inget. De som jag brukar åka med så åkte inte igår. Så då orkade inte jag åka dit ensam. För visst, jag skulle ju ha varit heelt ensam på yougan ;) Istället for jag till svärisarna lite tidigare. Maten där var nån sorts stek och sås och sallad. De andra åt potatis till också.

Idag har jag jobbat mellan 7.30-13.00. Efter det pratade jag med chefen där. Vi diskuterade mitt slutarbete. För nu har det blivit så att det jag täkt skriva om så "får" jag inte skriva om. Det var någon "högre makt" som ansåg det vara för svårt område?! Hum?! Så nu skall jag ÄNNU en gång hitta på något nytt! SUCK! Som tur är hade jag inte hunnit börja skriva ännu, bara låna böcker och bläddra i den lite. Börjar bli trött på det här med att byta nu... Alla andra på klassen skriver flitigt, några har tom. fått examen, några får SNART examen ( i mars).. Och lilla jag som ännu inte vet vad jag skall skriva om. Nå, siktar stort på julen -09 nu istället. SUCK!!

Så imorgon blir det att åka till skolan med de lånade böckerna, få tag på min handledare i slutarbetet, låna nya böcker (om vi kommer på nått nytt att skriva om). Suck IGEN!


Men nu till roligare saker. Recept! :)

Förra veckan åt vi taco tallrik. Som jag glömde att sätta in bild på.

  • Malet kött
  • Smör
  • Tacokryddor (jag blandar som sagt egna av cayennepeppar, spiskummin, lökpulver (eller riktig lök), vitlökspulver, chili, salt)
  • Lite vatten
  • Sallad
  • Tomat
  • Parika
  • Gurka
  • CF
  • Tacosås med lite kolhydrater i (jag hittade med 5,5%) annars kan man göra egen.
  • Ost (riven) i massor

Stek köttet i massor med smör. Krydda köttet och häll på lite vatten, låta koka en stund så att kryddorna fördelas jämt. Servera med an sallad gjord på isbergssallad, tomat, paprika och gurka. Ha också massor med ost på köttet och en STOR klick CF och lite tacosås.




Jag gjorde också ett försök på hallonmousse. Blev lite misslyckat då jag skulle tina mina hallon. Satte dem i micron alltför länge, det blev kokta hallon istället som var väldigt varma. Vilket sedan ledde till att grädden smälte så jag hällde i hallonen. Men det smakade gott iaf fast det var väldigt rinnigt. Blir att testa igen nån annan dag. Jag gjorde likadant som då jag gjorde chokladmousse bara att jag hade i hallon istället för chokladen och mintdropparna.



Hos föräldrarna gjorde jag pannacotta med blåbär till efterrätt. Tyvärr så hade jag i alltför mycket glatin. Mindes inte mängden. Och dessutom hade mamma galtinpulver så jag blev lurad av mängden. Läste på burken men kunde inte tro att det skulle räcka med så litet som det stod. "Äh, jag slänger i en tsk till!" Vilket resulterade i alltför stel/geleig pannacotta, Men god var det för det. Serverade med blåbär (lite för många, men grädden vägde upp det hela ;) ) Samma recept som jag använt förr annars.



Igår blev jag lite snål på chokladkaka. Så jag slängde ihop en snabbt.

  • 1 stort ägg
  • 40gr smör (osaltat om man vill och har)
  • 75gr min. 70%ig choklad (man kan nog har mindre mängd om man vill)
  • (Stevia och pepparmyntsdroppar)

Vispa ägget pösigt medan du smälter smöret. När smöret smäl så bryter du i chokladen. När chokladen smält i smöret blanadr du försiktigt i den blandningen i det vispade ägget. Smaksätt med stevia och pepparmyntsdroppar om du vill. Häll i en liten ugns form. Grädda i 180gr i 15-20min. Denna kaka blir väldigt kraftig så man behöver inte ta så stora bitar. Srervera med lättvispad grädde och några bär, jag hade mina älskade hallon.


Detta blev alltför långt nu. Skall sluta spara allt. Blir mycket roligare att läs då det är flera korta istället för ett jätte långt.. Eller vad föredrar du?