4.2.09
Idag gjorde jag lunch på saker jag hittade i kylen. Det resulterade i en god korv- och bacongryta med lite paprika. Kryddade den med cayennepeppar och chili. Blev kanske lite för starkt. Men lite starkt sägs ju bara göra susen för förbränningen. Eller är det bara en myt? Tänkte tillsätta liiite tomatpuré också men det var slut. Den blev jätte god. Hade inte förväntat mig att den skulle bli sådär god så :)
- Korv (Jag hade Lidls knack korv)
- Bacon
- Schalottenlök
- Paprika
- Grädde
- Kryddor (cayenne och chili)
- (tomatpuré om du vill)
Skär korven i slantar och strimla baconet. Stek dessa två en stund. Tillsätt skivad lök och stek en stund till. Strimla paprikan och låt den fräsa med en stund. Krydda och häll på grädden. Låt koka en stund så att grädden tjocknar. Smaka av ifall det behövs mera salt. Kom ihåg att baconet är rätt så salt redan. (vill du ha i tomatpuré kan du tillsätta det antingen då du steker i slutet eller då du har tillsatt grädden.) Servera med lite sallad eller vad du vill ha till. Kanske lite ostgratinerad broccoli om du vill ha det mera "matigt".
Subscribe to:
Kommentarer till inlägget (Atom)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar