23.2.09
På lördag testade jag då att göra chilichokadmousse. Den blev helt bra. Men smakade på tok för lite chili (det var några som ansåg att chili mängden skulle vara LITEN!!). Nästa gång så fördubblar jag mängden chili, om inte ännu mera. Jag hade i kanske 1/4-1/3 av en röd chili på 4dl vispad grädde. Enligt receptet jag fick skulle det vara ½ röd chili på 2 dl grädde. Så till detta får det nog vara en hel.
5 (stora) portioner:
- 1 röd chili
- 4dl grädde
- 2 äggulor
- 100-125gr mörk choklad (beroende på hur starkt du vill ha det)
- Lite vaniljsocker (eller vaniljpulver om du har det)
- Stevia (eller annat sötningsmedel)
Hacka chilin fint och koka den i en liten del av grädden. Låt svalna. Smält chokladen i vattenbad eller i en kastrull på SVAG värme (så att den inte bränns i kastrullen). Vispa resten av grädden.
Blanda i äggulorna i den vispade grädden. Häll i chiligrädden i "smeten". Häll i den smälta chokladen medan du rör om. Smaka av med vaniljsocker (vaniljpulver) och stevia. Portionera i skålar och ställ kallt några timmar.
Ni får heller ingen bild på detta..
Blanda i äggulorna i den vispade grädden. Häll i chiligrädden i "smeten". Häll i den smälta chokladen medan du rör om. Smaka av med vaniljsocker (vaniljpulver) och stevia. Portionera i skålar och ställ kallt några timmar.
Ni får heller ingen bild på detta..
Subscribe to:
Kommentarer till inlägget (Atom)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar