24.2.09

Gräns för människans lathet

Kostdoktorn skriver idag om omelett i tetrapack. Det måste ju nog ta priset av hur lat en människa får vara. Att öppna detta tetrapack tar ju lika lång tid som att knäcka 2ägg och blanda med lite grädde. Eller? Okey.. 10 sekunder längre att knäcka äggen, kanske. Men så mycket av ditt liv kan du väl "offra" för att få en godare men framför allt en omelett utan extra E-ämnen. Det är ju inte ens riktig vitpeppar i tetran, utan vitpepparEXTRAKT.


Bild: Kostdoktorn

Men när jag jobbade på båt en sommar så hade dom detta. Men det var då i 5liters dunkar som man hällde upp i stora formar och in i ugnen. Lite annat i storkök där man kanske behöver 100 ägg för att göra äggröra. Minns inte heller att den skulle innehålla sådär mycket konstigheter. I den var det nog "vanliga" ingredienser som ägg, vitpppar, salt, grädde(pulver) och konserveringsämnen. Den smakade helt ok..


1 kommentarer:

Daniel Neuman sa...

Huhu, allt hittar dom nu på. Men som du säger så är det nog säkert praktiskt för storkök. Men heimlaga e nog bäst!