23.2.09

Middags tips från i fredags

När vi kom till villan och hade fått den sisådär varm så började jag att laga mat. Det blev moussaka med tzatziki och till det grekisk sallad. Gott!!

  • 1 st aubergine
  • 1 st zucchini
  • 400 gr malet kött
  • Smör
  • Vitlök
  • 1 lök
  • ½ burk krossade tomater
  • Pizza krydda
  • Salt (herbamare)
  • Ost

Skiva auberginen och zucchinin. Salta dem lätt och rada ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Om man vill kan man olja dem lite också. Sätt i ugnen i 15-20 min på 200 grader. Under tiden så steker du köttet med massor med smör. Hacka lök och vitlök och stek det tillsammans med köttet. Häll på en ½ burk krossade tomater. Låt koka en stund. Krydda med pizza kryddor och salt. Kom ihåg att osten och grönsakerna också är salta. Varva köttfärssåsen och grönskerna i en ugnsfast form, börja och sluta med såsen. Strö över rikligt med ost. Gratinera i 175-200 grader tills osten fått färg.

Medan den är i ugnen så gör du en tzatziki.

  • Gurka
  • Salt
  • Grekisk yoghurt
  • Svart peppar

Riv gurkan och salta den. Låt stå en stund så att den vattnas ur. Krama ur vattnet ur gurkan och sätt i en skål. Fyll på med grekisk yoghurt till en passlig mängd. Krydda med svart peppar. Smaka av ifall det behövs mera salt.

Servera moussakan med tzatzikin och en grekisk sallad. NJUT!!



0 kommentarer: